Žemlja in Rola že v ponedeljek na delu v kvalifikacijah Roland Garrosa

15.05.2016
PARIZ, FRANCIJA - V kvalifikacijah letošnjega OP Francije bosta dva slovenska tenisača, Grega Žemlja in Blaž Rola. Glavni del bosta začela loviti že v ponedeljek.

Organizatorji drugega letošnjega turnirja za grand slam v Parizu so danes izžrebali pare kvalifikacij. V bobnu sta bila tudi najboljša slovenska tenisača Grega Žemlja in Blaž Rola.

29-letni Žemlja in štiri leta mlajši Rola bosta poskušala preskočiti kvalifikacije na peščenem grand slamu. Grega ima že veliko izkušenj, saj je v Parizu igral v kvalifikacijah in glavnem delu, najdje pa je prišel do 2. kroga. V Parizu je tudi prišel do ene najbolj odmevnih zmag v karieri, ko je leta 2010 izločil specialista za pesek, takrat 25. igralca sveta Juana Monaca iz Argentine. Lani se je vračal po bolezni in zaradi slabega rankinga ni imel pravice nastopa, prvič pa je bil tu leta 2009.

Žreb je Kranjčanu (155. na ATP) za začetek namenil komaj 18-letnega Stefana Kozlova. Američan, rojen v Skopju, je 203. igralec sveta in velja za enega najbolj talentiranih, letos pa je osvojil že tri Futurese, sicer vse na trdi podlagi, na OP Francije pa bo z Žemljo debitiral. Pred dvema letoma je bil 2. na mladinski teniški lestvici, ko je tudi igral dva finala na grand slamih. Z Žemljo, ki beleži svoj najboljši rezultat na ATP turnirjih finale na Dunaju, se bosta pomerila prvič. Dvoboj bo ob približno 12. uri na igrišču številka 13.

Blaž Rola je tretjič zapored v kvalifikacijah Roland Garrosa, lovil pa bo prvi nastop v glavnem delu

Blaž Rola je tretjič zapored v kvalifikacijah Roland Garrosa, lovil pa bo prvi nastop v glavnem delu

Ptujčan Blaž Rola (192. na ATP) bo v Parizu zaigral tretje leto zapored, vselej v kvalifikacijah. V zadnjih dveh letih mu ni uspelo priti v glavni del, na debiju pa je bil zelo blizu, ko je izgubil v 3. krogu kvalifikacij z Britancem Wardom v 3. nizu z 12-10. 

Blaž začenja misijo v ponedeljek kot prvi, že ob 10. uri bo na igrišču številka 15 zavihal rokave v dvoboju s 196. igralcem sveta, 22-letnim Kimmerjem Coppejansom iz Belgije. Za Belgijca je to prav tako tretji nastop na Roland Garrosu, tudi on je vedno začel v kvalifikacijah, a za razliko od Role lani okusil slast 1. kroga glavnega dela, kjer pa ga je izločil N.Mahut. Med seboj sta se pomerila pred dvema letoma na Chalengerju v Banja Luki, zmagal pa je slovenski tenisač po treh nizih.

Srečno fanta!

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete