Zidanškova v 3. krogu Indian Wellsa, Hercogova izpadla že v prvem

10.10.2021
INDIAN WELLS, ZDA - Tamara Zidanšek je kot nosilka začela z zmago na močnem WTA 1000 turnirju v Indian Wellsu.

Teniški turnir v Indian Wellsu je lani odpadel zaradi koronavirusa, letos pa je na sporedu v jesenskem času, prav zaradi omejitev, ki so v ZDA še veljale spomladi. 

Veliko najboljših igralcev in igralk je letos opovedalo turnir, med drugim velika trojka v moški konkurenci, tudi med dekleti je bilo nekaj osipa. Vseeno pa je zbirka odličnih teniških igralcev in igralk vseeno v kalifornijski puščavi. Izmed slovenkih predstavnikov sta se tja opdravili Tamara Zidanšek in Polona Hercog.

30-letna Hercogova, ki je padla na 123. mesto WTA lestvice, je začela v 1. krogu in dobro odprla obračun proti leto starejši Latvijki Anastrasiji Sevastovi, 65. na svetovni teniški lestvici. Uvodni niz je dobila gladko s 6-3. Imela je osem brejk žogic, izkoristila dve, sama pa suvereno odigrala na začetnem ufdarcu ter tekmici ni pustila nobenih možnosti. Vse se je v nadaljevanju obrnilo na glavo. Prvo igro drugega dela je še osvojila Štajerka, sledil je popoln preobrat. Sevastova je vzela naslednjih pet iger, zanesljivo osvojila drugi niz, v tretjem pa potopila Slovenko in ji celo zavezala kravato, rezultat 3-6, 6-2, 6-0. Prav nič ne gre Poloni iz loparja, na naslednjem turnirju za grand slam v Melbournu bo verjetno morala začeti že v kvalifikacijah. Kako je slabo pove tudi podatek, da je Sevastova izgubila zadnjih šest srečanj na WTA turneji. To je bil peti medsebojni obračun Hercogove in Sevastove, Latvijka je dobila četrti dvoboj, med drugim je leta 2011 zmagala prav tako na istem mestu v Indian Wellsu.

Druga pesem pa je z najboljšo slovensko teniško igralko, polfinalistko letošnjega OP Francije, Tamaro Zidanšek. 23-letna Konjičamnka je 33. igralka sveta, v Indian Wellsu je 26. nosilka in v 1. krogu je bila prosta. Uvodni obračun je odigrala s Hrvatico Ano Konjuh in slavila po treh nizih s 6-4, 5-7 in 6-3.

Vrstnici sta se med seboj merili prvič. Konjuh je 78. na WTA lestvici, leta 2017 pa je bila že 20. igralka sveta. Danes je Hrvatica delala dvojne napake po tekočem traku, nabralo se jih je 14. prav veliko z devetimi pa ni zaostajala tudi Tamara, ki je v 1. nizu nadoknadila brejk zaostanka in nato dobila niz po še enem odvzemu servisa v 10. igri. tekma je šla gladko v smer Slovenke, ko je ta povedla 3-0 v drugem nizu, potem pa izgubiula kar tri servisne igre in vse se je odločalo v tretjem delu, v katerem sta obe imeli dve brejk žogici, a je Tami izkosortila obe, Ana pa le eno. Dvoboj je trajal 2 uri in 13 minut. Zmaga prinaša Tamari tudi najboljšo uvrstitev na WTA lestvici v prihodnjem tednu in pa tekmo s še eno Hrvatico, ki pa igra pod avstralsko zastavo. To je Ajla Tomljanovič. 28-letnica iz Zagreba je v 2. krogu senzacionalno izločila 5. nosilko Garbine Muguruzo, trenutno je 47. igralka s svetovne teniške lestvice. Z Zidanškovo sta se pomerili že šestkrat, ternutno vodi Ajla s 4-2, a zadnjo tekmo v 2. krogu leta 2019 v Nürnbergu je gladko dobila Konjičanka.


BNP Paribas Open
Kraj: Indian Wells (ZDA)
Kategorija: ATP 1000 / WTA 1000
Datum: 05.10.2021 - 17.10.2021
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 9,146,125 USD / 8,761,725 USD
http://www.bnpparibasopen.com/

2. krog:

26-Tamara Zidansek (Slovenia) beat Ana Konjuh (Croatia) 6-4 5-7 6-3

1. krog:

Anastasia Sevastova (Latvia) beat Polona Hercog (Slovenia) 3-6 6-2 6-0

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete