Zidanškova zlahka opravila s Hercogovo

17.09.2018
SEUL, JUŽNA KOREJA - V 1. krogu WTA turnirja v olimpijskem mestu Seul sta se med seboj pomerili prvi slovenski teniški igralki.

Številka 1 slovenskega tenisa Tamara Zidanšek (72. na WTA) je v uvodnem krogu WTA turnirja na trdi podlagi v Seulu za tekmico dobila prijateljico in rojakinjo Polono Hercog (78. na WTA), ki drži status številka 2 v Sloveniji. Zidanškova je gladko zmagala in potrdila, da je najboljša naša igralka, Polono je premagala s 6-1, 6-3.

V Seulu nastopajo vse tri slovenske teniške igralke, ki so v TOP100, ob omenjenima tudi Dalila Jakupovič, ki na nastop v 1. krogu še čaka.

20-letna Zidanškova, je Mariborčanki, dolgo časa prvi slovenski teniški dami, vzela kar pet servisnih iger, sam pa je oddala le eno, v drugem nizu. Tekma je trajala 73 minut. To je bil njun drugi medsebojni dvoboj, prvi na trdi podlagi, obe tekmi pa je dobila sedem let mljaša igralka iz Slovenkih Konjic.

Polona Hercog ni imela odgovora za igro Zidanškove

Polona Hercog ni imela odgovora za igro Zidanškove

V 2. krogu se bo Tamara pomerila z zmagovalko dvoboja med Ajlo Tomljanovič in Alison Van Uytvanck. Slednja je 5. nosilka.


HEB Hana Bank Korea Open 2018
Kraj: Seul (KOR)
Datum: 15.09.2018 - 23.09.2018
Kategorija: WTA
Nagradni sklad: $250,000
Podlaga: Trda
http://www.wtatennis.com/tournament/korea-open

1. krog:

Tamara Zidansek (Slovenia) beat Polona Hercog (Slovenia) 6-1 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete