Zimzeleni Federer ne odda kraljestva v Dubaju niti Djokoviču

28.02.2015
DUBAJ, Z.A.E. - Švicarski teniški velikan Roger Federer je v sanjskem finalu ATP500 turnirja v Dubaju premagal 1. igralca sveta Novaka Djokoviča in dvignil že 7. lovoriko, seveda rekordno.

33-letni Roger Federer je v finalu 2,5 milijona vrednega ATP turnirja serije 500 v Dubaju spet zmagal. Do živega mu v njegovem kraljestvu ne more tudi vodilni tenisač sveta Novak Djokovič. Srb je padel z rezultatom 6-3, 7-5.

Kakšna dominanca v Dubaju. Švicarski teniški zvezdnik Roger Federer je že sedmič dvignil pokal zmagovalca v Dubaju. Ubranil je naslov iz lanskega leta in še povečal zbirko 'ladjic'. Na drugem mestu večne lestvice junakov Dubaja je prav Djokovič, ki je bil prvak štirikrat. 

V 1. nizu je Švicar serviral 4 ase, s tem pa postal šele četrti v zgodovini (od leta 1991), ki je v karieri zadel 9,000 neubranljivih servisov. Na koncu jih je zbral 12. Osvojil je tudi drugo lovoriko v tem letu, najboljši je bil že v Brisbanu. Skupno je to že 84. lovorika za Baselčana.

Federer je v uvodnem delu najprej ubral dve brejk žogice Djokoviču, nato pa v 8. igri odvzel začetni udarec in ni zatajil pri servisu za niz. Srbski teniški velikan je imel v nadaljevanju nekaj priložnosti, da finale popelje v 3. niz, vendar se je Federer vedno ubranil z dobrim servisom. V 8. in 10. igri drugega niza je Nole vodil 40:15 na servis tekmeca, pa je ostal praznih rok. Ja, Švicar ga je kaznoval v 11. igri, v naslednji pa z nekaj težavami le dokončal delo in osvojil naslov. To je bil 37 obračun trenutno prvih dveh tenisačev sveta, razmerje pa je sedaj 20-17 v korist Švicarja.

Novak Djokovič je ostal pri štirih naslovih iz Dubaja

Novak Djokovič je ostal pri štirih naslovih iz Dubaja

Djokovič je ocenil, da je Federer zasluženo dobil finalni obračun. ''Čestitam Rogerju in ekipi za izjemen teden. Danes je bil boljši, fantastično je serviral, sam pa sem dal vse od sebe''.

''Nisem imel veliko možnosti, čeprav se imel sedem brejk priložnosti. Res je igral sijajno, moram mu čestitati'', je dodal Djokovič

Federer: ''Poznava se do potankosti. Igral sem dober tenis, le tako lahko premagam Novaka. Ko sem bil v škripcih sem dobro serviral. Ne verjamem, da bi zmagal, če ne bi igral tako dobro na pomembnih točkah''.

 

Dubai Duty Free Tennis Championshipsl
Kategorija: ATP World Tour 500
Datum: 23.02.2015 - 28.02.2015
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 2,503,810
http://www.dubaidutyfreetennischampionships.com/


Finale:

2-Roger Federer (Switzerland) beat 1-Novak Djokovic (Serbia) 6-3 7-5

 

pripravil: L.S.

foto: facebook      

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete