15-letna Kaja Juvan rešuje slovensko čast v Velenju

10.06.2016
VELENJE - Komaj 15-letna Kaja Juvan je edins slovenska tenisačica, ki je še ostala v žrebu na domačem ITF turnirju v Velenju. Za Ljubljančanko je to seveda najboljši izid kariere v članski konkurenci.

Če je pred dvema letoma na 10,000 USD vrednem peščenem ITF turnirju v Velenju eksplodirala Tamara Zidanšek, sedaj že polnopravna članica članskih turnirjev, je letos njeno vlogo prevzela 15-letna Kaja Juvan (b.u.). Igralka TK Šport Plusa, je prvič v karieri prišla do četrtfinala na članskih turnirjih, a se tu ni ustavila. Danes je v velenjski dvorani (zaradi dežja se je igralo v dvorani) vse skupaj nadgradila s prvim polfinalom. Bravo Kaja!

Juvanova je nastopila v glavnem delu kot povabljenka, to pa upravičila že s tretjo zmago. Organizatorji so lahko več kot zadovoljni, prav tako Kaja, ki je v četrtfinalu s 6-2, 6-3 deklasirala še kvalifikantko Lauro Svatikovo (b.u.), 20-letnico iz Slovaške. 

Trenutno 20. mladinka sveta se bo v polfinalu pomerila s tekmovalko, ki ima že precej izkušenj s članskih turnirjev, pa čeprav šteje 19 let. Madžarka Anna Bondar je letos sicer še brez naslova na ITF turnirjih, vendar jih je samo lani osvojila pet. V Velenju je 326. igralka sveta 1. nosilka in bo lepa nagrada za Kajo v polfinalu. Naša odična mlada igralka nima kaj izgubiti, lahko pa pripravi senzacijo, na katero je kar težko pomisliti. Prav Bondarjeva je danes v četrtfinalu s 6-1, 6-1 izločila drugo slovensko četrtfinalistko, 18-letno Manco Pislak (1,064. na WTA).

Četrtfinale:

Kaja JUVAN (SLO) 6-2 6-3 Laura SVATIKOVA (SVK)
Anna BONDAR (HUN) [1] 6-1 6-1 Manca PISLAK (SLO)

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete