Še ena super predstava 15-letne Kaje Juvan za finale Bola

15.10.2016
BOL, HRVAŠKA - Kaja Juvan je s sedmo zaporedno zmago prišla iz kvalifikacij v veliki finale 10,000 USD vrednega članskega turnirja na Bolu.

Pri petnajstih letih Kaja Juvan igra kot bi bila na članski turneji že nekja časa, v bistvu pa igra šele četrtega. Kakšen je njen domet pokaže tudi drugi finale in današanja fantastična zmaga nad 1. nosilko Gabrielo Pantućkovo v polfinalu peščenega ITF turnirja na otoku Brač. Bravo Kaja!

Ljubljančanka je v polfinalu s 7-6(5), 6-3 na kolena spravila favorizirano 308. igralko sveta, seveda kot tenisačica, ki se bo šele v ponedeljek vpisala na WTA lestvico.

Prav s Pantučkovo je letos izgubila prvi in senzacionalni finale v Velenju, ni dvoma, da pričakovano. Tokrat je 21-letni češki tekmici zaprla vsa vrata finala in izenačila medsebojni izid na 1-1. S sestrami Pantučkova ima sedaj razmerje 3-1 :).

V malo manj kot dveh urah je varovanka trenerja Cokana prišla do petih brejkov. V uvodnem nizu je bila odlična pri ubranitvah žogic za odvzem servisa, pri 5-4 dobila pomembno igro, v kateri je Čehinja servirala za niz, nato pa suvereno odigrala podaljšano igro. Drugi niz je začela z brejkom in držala vodstvo, v bistvu ga je še povečala in pri 5-2 servirala za finale. Pantučkovi je uspelo z odvzemom servisa priti na 3-5, potem pa je Kaja s še enim brejkom zapečatila usodo nasprotnice. 

V finalu se bo merila z 2. nosilko Teno Lukas iz Hrvaške. Še en pomemben dvoboj, v katerem nima Kaja kaj izgubiti. 21-letna domačinka je 327. igralka sveta, v finale pa je prišla brez boja, saj ji je nasprotnica predala. Da je premagljiva je dokazala Kajina prijateljica Potočnikova prejšnji teden na Bolu, ko je dobila polfinale.

Srečno v finalu Kaja !

Polfinale:

Kaja JUVAN (SLO) 7-6(5) 6-3 Gabriela PANTUCKOVA (CZE) [1]   

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete