Pravljični teden 15-letne Kaje Juvan - finale OP Velenja

12.06.2016
VELENJE - Če je pred dvema letoma Tamara Zidanšek osvojila srca velenjskega in slovenskega občinstva, je letos to Kaja Juvan.

Komaj 15-letna Kaja Juvan je junakinja letošnjega ITF turnirja v Velenju. Na svojem drugem članskem turnirju v karieri je najstnica iz Ljubljane prišla vse do finala, kjer pa niti slučajno ni igrala obrobne vloge. Na koncu so ji sicer pošle moči, a za njo je izjemen teden, ki se ga bo spominjala kot prvi vrhunec članske kariere.

Kaja Juvan je 20. mladinka sveta. Tako visoko se je zavihtela, ko je pred kratkim vpisal svoje ime na svetovni teniški zemljevid, s finalom na enem od najmočnejših mladinskih turnirjev na svetu v Milanu. Organizatorji peščenega ITF turnirja v Velenju, ki je prvi v vrsti treh na slovenskih tleh, so ji brez besed podelili posebno povabilo za nastop, Kaja pa jim je vrnila s fantastičnimi rezultati in velikim finalom, v katerem je bila od nje boljša veliko bolj uveljavljena Čehinja Gabriela Pantučkova s 4-6, 6-2, 6-0.

Pred dvema letoma se je med nove teniške zvezde v Velenju izstrelila takrat 16-letna Tamara Zidanšek, danes še leto mlajša Kaja, tudi odlična šolarka. Turnir je ta teden trpel zaradi dežja, večino tekem so morali odigrati v dvorani, a to Juvanove ni zmedlo. Prekinjeni včerajšnji polfinale je bil pika na 'i' fantastičnemu tednu. V njem se je merila s 1. nosilko Anno Bondar, lani kar petkratno zmagovalko ITF turnirjev in 326. igralko sveta. 19-letno Madžarko je Kaja na veliko veselje izločila s 6-3, 6-3 in senzacionalno prišla v finale, ki je bil na sporedu dve uri kasneje

V finalu je Kajo čakala še ena težka nasprotnica, morda še boljša od 1. nosilke. 21-letna Čehinja Gabriela Pantučkova (355. na WTA) je še bolj izkušena, vsaj po letih, pred kratkim pa je slavila tudi na ITF turnirju na Bolu. 2. nosilko je varovanka trenerja Robija Cokana takoj šokirala, saj je dobila 1. niz. Tenisačica iz Brna je videla, da je vrag vzel šalo, zaigrala je bolje, Juvanovi pa so malo pošle moči. V zadnjem času je odigrala ogromno tekem in v drugem ter tretjem nizu ni več mogla parirati Pantučkovi. 2uri dolg finalni obračun je terjal davek, ne pa tudi veselja ob fantastičnem tednu. Čestitke Kaja za res izjemne predstave v Velenju. Led je prebit, pred Kajo pa po vsej verjetnosti bleščeča kariera.

V finalu dvojic bosta nastopili še dve slovenski tenisačici, Manca Pislak in Polona Reberšak. Njeni nasprotnici bosta zmagovalka posameznic Gabriela Pantičkova in njena sestra Magdalena.

 

VELENJE OPEN 2016
Kraj: Velenje (SLO)
Datum: 06.06.2016 - 12.06.2016
Kategorija: ITF
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: $10,000


Finale:

Gabriela PANTUCKOVA (CZE) [2] 4-6 6-2 6-0  Kaja JUVAN (SLO) 

Polfinale:

Kaja JUVAN (SLO) 6-3 6-3 Anna BONDAR (HUN) [1]

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete