19 letni Thiago Seyboth Wild spisal zgodovino v Čilu!

02.03.2020
Thiago Seyboth Wild presenetljivi zmagovalec ATP turnirja v Santiagu.

ČILE, SANTIGO - Član "Next Gen ATP" 19-letni Brazilec Thiago Seyboth Wild (113. na ATP) je spisal novo poglavje v zgodovini brazilskega tenisa. Mladenič je prišel na ATP250 turnir, da si nabere nekaj izkušenj na nivoju ATP, a je nato kot povabljenec presenetil vse udeležence in kar takoj prišel do prvenca na ATP turneji. V finalu je premagal specialista za rdeči pesek, 21-letnega Norvežana Casperja Ruuda (36. na ATP), ki piše norveško zgodovino tenisa. Na koncu je bilo 7-5, 4-6, 6-3 v nizih!

Thiago je postal najmlajši Brazilec z osvojeno ATP lovoriko in drugi najmlajši na turneji "Golden swing" po Rafaelu Nadalu, ki je bil star 18 let (2005 v Acapulcu). Postal je tudi prvi izmed nove generacije z naslovom v letošnji sezoni in prvi najstnik po Avstralcu Alexu de Minaurju lani v Sydneyju. Na turnir je prišel kot 182. igralec sveta in je postal najnižje rangiran zmagovalec iz Brazilije v zgodovini ATP-ja. Danes že beleži karierno uvrstitev (113. na ATP)!

Thiago: "Neverjeten dosežek, o tem sem vedno sanjal. Iz tega moram izvleči najboljše in samozavestno nadaljevati sezono. Nisem razmišljal o naslovu tukaj, igral sem iz dvoboja v dvoboj korak za korakom in poskušal izkoristiti priložnsti"!

Pred turnirjem je Brazilec dobil le 2 dvoboja na ATP turneji, tu je izločil prvega, petega in v finalu še drugega nosilca turnirja.Tudi mladi Norvežan odhaja zadovoljen, saj napreduje po lestvici, pred dvema tednoma je prišel do prvenca v Buenos Airesu!

Casper: "Ves teden je igral neverjetno zato ne morem biti preveč razočaran s porazom. Dokazal je, da si je zaslužil povabilo in izkoristil ponujene priložnosti. Čeprav niti sam nisem zelo izkušen, lahko vidim, da bo še leta igral vidno vlogo. Upam, da bova odigrala še več final v prihodnosti"!


Chile Dove Men+Care Open
Kraj: Santiago (ČIL)
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 24.02.2020 - 01.03.2020
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: $ 674,730
http://www.chileopen.cl/#/

Finale:

wc-Thiago Seyboth Wild (Brazil) beat 2-Casper Ruud (Norway)  7-5 4-6 6-3

 

pripravil: Marjan B.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete