Garin v Houstonu dvignil prvo lovoriko v karieri

15.04.2019
HOUSTON, ZDA - Po desetih letih čakanja je na ATP Touru spet zmagal Čilenec.

Christian Garin iz Čila je prvič v karieri okusil slast dviga lovorike na ATP turnirjih. Zmagal je na turnirju Fayez Sarofim & Co. U.S. Men’s Clay Court Championship v Houstonu, ki se edini v ZDA odvija na pesku.

V finalu je Garin s 7-6(4), 4-6 in 6-3 premagal mladega Norvežana Casperja Ruuda.

''Težka tekma, vesel sem zmage in prvenca. Definitivno sedaj hočem še več, še naprej bom trdo treniral, da bom še boljši'', je dejal Garin po zmagi v Houstonu. 22-letnik je prvi zmagovalec iz Čila po Fernandu Gonzalezu, ki je leta 2009 slavil v Vina del Maru. Ruuda je premagal tudi v drugem medsebojnem dvoboju.

Do lovorike v Houstonu je Južnoameričan prišel vse prej kot po lahki poti. V uvodnem krogu je po treh nizih uspel streti Urugvajca Pabla Cuevasa, v drugem pa je 2. nosilcu Jeremyu Chardyu ubranil kar pet zaključnih žogic. Še lani je bil izven TOP200, njegov napredek v zadnjih 12 mesecih je res velik. Prvi ATP finale je vpisal pred kratkim v Sao Paulu, sedaj je to nadgradil in bo sedaj v TOP50 na ATP lestvici.

Casper Ruud je tudi lahko zelo zadovoljen, prvič je bil v finalu ATP turnirjev, on in njegov oče Christian pa sta edina Norvežana, ki sta prišla do finala na tako močnih turnirjih kot je serija ATP. 


Fayez Sarofim & Co. U.S. Men's Clay Court Championship
Kategorija: ATP 250
Kraj: Houston, Teksas
Datum: 08. 04. - 14. 04. 2019
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: pesek
Nagradni sklad: $583,585
https://www.mensclaycourt.com/

Finale:

Christian Garin (Chile) beat Casper Ruud (Norway) 7-6(4) 4-6 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete