Casper Ruud z zmago v Buenos Airesu spisal novo poglavje v norveškem tenisu!

17.02.2020
Predstavnik nove teniške generacije je prišel do prvenca na ATP turneji!

BUENOS AIRES, ARGENTINA - 21-letni Casper Ruud (34. na ATP) je osvojil svoj prvi ATP turnir v karieri. V prestolnici Argentine je bil v finalu boljši od 31-letnega Portugalca Pedra Souse (107. na ATP) s 6-1, 6-4 v nizih. Med seboj sta igrala drugič, sedaj je 1:1. S to zmago je podrl kar nekaj mejnikov v zgodovini norveškega tenisa. Postal je prvi Norvežan z ATP lovoriko in najvišje uvrščeni Norvežan na ATP lestvici kdajkoli. Njegov oče in trener Christian Ruud je pred tem držal rekord, ko je bil 39. na ATP lestvici leta 1995. Postal je tudi najmlajši osvajalec Buenos Airesa. 

Mladenič je v finalu prikazal izvrstno igro proti izkušenemu Portugalcu, ki pa je prvič igral v finalu na ATP turneji, v glavni del je prišel kot srečni poraženec v kvalifikacijah. Norvežan je bil zelo trden na svoj servis in ni dovolil brejka nasprotnika, sam je je trikrat prišel do brejka. Močno je pritiskal na Souso ves čas in ga zadrževal v obrambnem položaju in delanju nevsiljenih napak. Pedro je imel nekaj težav s poškodbo leve noge!

Casper: "Trenutno se počutim senzacionalno, o tem sanja vsak, ki se začne resno ukvarjati s tenisom. Zelo sem zadovoljen z mojo sedanjo kariero in še vedno sem mlad. Buenos Aires si bom zapomnil za vedno. Vedel sem, da Pedro ni 100% fit, a to se dogaja v tenisu. Hotel sem dobiti dvoboj in turnir"!

Ruud je znova pokazal, da mu ležijo peščene podlage, kjer ima 34 zmag in 19 porazov. Na koncu je bil vesel tudi Sousa, ki ni pričakoval takšnega dosežka pred turnirjem!

Pedro: "To je najboljši teden v mojem življenju, prvič sem bil v finalu in morda tudi zadnjič. Pred 10 dnevi sem prišel sem igrati kvalifikacije in danes sedim tu pred vami. Zelo sem zadovoljen, Casper je igral sijajno in zasluženo osvojil pokal"!


Argentina Open
Kraj: Buenos Aires (Argentina
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 10.02.2020 - 16.02.2020
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Rdeči pesek
Nagradni sklad: $ 696.208
https://www.atptour.com/en/tournaments/buenos-aires/506/overview

Finale:

8-Casper Rudd (Norway) beat Pedro Sousa (Portugal)  6-1 6-4

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete