211cm visoki Reilly Opelka do prvenca v New Yorku!

18.02.2019
Ameriški tenisač je osvojil svoj prvi turnir na ATP turneji!

NEW YORK, ZDA - 21-letni Reilly Opelka (56. na ATP) je včeraj v finalu ATP250 turnirja v New Yorku po dramatični borbi premagal 23-letnega kvalifikanta iz Kanade Braydena Schnurja (107. na ATP) in se veselil svoje prve ATP lovorike. Na koncu je bilo 6-1, 6-7(7), 7-6(7) v nizih. Končno sta se v finale prebila predstavnika nove generacije in oba danes beležita karierne uvrstitve na ATP lestvici!

Opelka je s svojo višino "novi Ivo Karlovič" in nekako v njegovem slogu je premagoval nasprotnike vse do konca. V petih dvobojih je dosegel kar 156 asov, v finalu 43. Na 1. servis je osvojil 88% točk. V 1. krogu, ko je izločil 5. nosilca Adriana Mannarina, je v uvodnem nizu 2 x izgubil servis, do konca turnirja nobenega več (68 servisnih iger).

1. niz v finalu je gladko dobil Reilly le po 18 minutah igre, dosegel je dva brejka. V 2. nizu sta bila oba trdna pri servisu, odločitev je padla v podaljšani igri. Američan je imel 2 žogici za zmago v nizu in dvoboju, a je obe zapravil in Braydan je izenačil v nizih. 3. niz je bil zelo podoben drugemu in zmagovalec turnirja se je iskal v podaljšani igri. Pri vodstvu s 6/4, je imel Opelka 3. zaključno žogico in nato še 4., a je Kanadčan vse rešil vključno s peto zaključno  pri zaostanku s 6/7. Nato je naredil dvojno napako in Američan je s 43 asom osvojil niz ter se veselil prvenca. Dvoboj je trajal 2 uri in minuto!

Opelka: "Izredno sem ponosen na to lovoriko. Izgubil sem kar nekaj uvodnih nizov v dvobojih, a sem ostal mentalno trden. Servis me je reševal v ključnih trenitkih in zelo sem vesel prvenca na turneji"!

Kanadčan se kljub porazu veseli izjemnega tedna. Najprej je moral skozi kvalifikacije in nato je sploh prvič dvobil dvoboj v glavnem delu ATP turnirja ter prišel vse do finala, kjer je malo manjkalo, da bi se veselil prvenca!

Schnur: "Sanje so se uresničile. V tem tednu se je pokazalo, da sem za ta nivo in lahko igram s top igralci. Malo sem žalosten zaradi končnega izida, saj sem pustil srce na igrišču, a tako je to v športu"!


New York Open
Kategorija: ATP 250
Kraj: New York, ZDA
Datum: 11. 02. - 17. 02. 2019
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: trda
Nagradni sklad: $694,995
http://newyorkopen.com/

Finale:

Reilly Opelka (USA) beat q-Brayden Schnur (Canada)  6-1 6-7(7) 7-6(7)

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete