Flavia Pennetta z zmago na OP ZDA najstarejša, ki je prvič osvojila Grand Slam

12.09.2015
NEW YORK, ZDA - Simpatična Flavia Pennetta je dobila res presenetljivi vseitalijanski finale na OP ZDA v New Yorku, nato pa kot strela iz jasnega sporočila, da se po letošnji sezoni poslavlja od aktivne kariere.

Flavia Pennetta se veseli prvega Grand Slam naslova pri 33 letih, po tekmi pa je sporočila, da končuje kariero
 

Finale OP ZDA, ki ga ni pričakoval prav nihče. V njem sta se znašli dve italijanski teniški vetaranki Flavia Pennetta in Roberta Vinci. V polfinalu sta senzacionalno premagali favorizirani prvi igralki sveta, bolj boleče za Američane pa je bilo to, da je Vincijeva izločila trikratno branilko naslova Sereno Williams, ki je lovila koledarski Grand Slam.

Pustimo zdaj to. Finale zadnjega turnirja velike četverice v letu 2015 gre v roke Flavii Pennnetti. Za Flavio je bil do sedaj največji uspeh polfinale, tudi na OP ZDA, izmed naslovov pa se je veselila lovorike v Indian Wellsu. Na svojem najljubšem turnirju v New Yorku je postavila piko na 'i' karieri, ko je s 7-6(4), 6-2 premagala prijateljico in rojakinjo Vincijevo. 

Lepo je bilo videti objem dveh Italijank pri mreži, tako prisrčnega pozdrava po koncu boja za lovoriko na Grand Slamih nismo videli že dolgo.

Po dvigu lovorike je ''šokirala' občinstvo, naznanila je, da končuje svojo kariero. Le to je hotela postaviti v kot že pred dvemi leti, kakšna sreča, da si je premislila. Sedaj se lahko upokoji kot velika zmagovalka, prvakinja Odprtega prvenstva ZDA. 

Flavia Pennnetta končuje teniško kariero s slavjem v New Yorku

Flavia Pennnetta končuje teniško kariero s slavjem v New Yorku

Kaj nam sporoča finale OP ZDA 2015? Da nikdar ni prepozno.

Pennetta je prva prišla do brejka v zadnjem obračunu ženske posamične konkurence, povedla je 4-2, vendar se je Vincijeva uspela vrniti in izenačiti na 4-4. Odločitev je padla v podaljšani igr, v kateri je bila parvazparv usodna ena točka. Flavia je prišla do mini prejka za 5-3 in prelomila obračun na Arthur Ashu. 

Vincijeva se od izgubljenega tajbrejka ni več opomogla. Nekoliko starejša Italijanka je hitro povedla 4-0, preden se je mlajpa vpisala na semafor z dvema zaporedno dobljenima igrama. No, Pennetta je dobila zadnjih osem točk od desetih in zaključila za veliko zmagoslavje in kar 3,3 milijona USD denarne nagrade.

''Ni bilo prav lahko v finalu. V uvodnem nizu je bilo kar dramatično, ni bilo lahko igrati proti dobri prijateljici in osebi, ki jo poznam zelo dobro. Bilo je veliko emocij in zelo sem srečna ob tem, kar mi je uspelo v teh dveh tednih'', je povedala Pennetta novinarjem takoj po dvoboju.

''Zakaj končujem kariero? V zadnjem času težko tekmujem. Celo leto nas čakajo tekme, treba se je vseskozi boriti in če nisi stoodstoten, kot sem bila v teh dveh tednih, se ne konča dobro. Mislim, da tega več ne zmorem, to pa je najboljši trenutek, da sporočim svojo odločitev. Težko je bilo sprejeti to odločitev, vendar sem vseeno srečna, da sem jo. Ponosna sem na sebe, zelo'', je še povedala presrečna prvakinja OP ZDA, tudi pred očmi italijanskega premierja Renzija, ki si je v živo ogledal prvi vseitalijsnaki finale Grand Slama v zgodovini. 

Tako srečne poraženke finala za Grand Slam še nismo videli. Roberta Vinci je v polfinalu pripravila tudi največjo senzacijo, eno največjih v zgodovini športa, ko je premagala 1. igralko sveta Sereno Williams.

Tako srečne poraženke finala za Grand Slam še nismo videli. Roberta Vinci je v polfinalu pripravila tudi največjo senzacijo, eno največjih v zgodovini športa, ko je premagala 1. igralko sveta Sereno Williams.

 

US OPEN
Kraj: New York, ZDA
Datum: 31.08.2015 - 13.09.2015
Kategorija: Grand Slam
Žreb: S-128, D-64
Nagradni sklad: $ 19,852,700
Podlaga: Trda
http://www.usopen.org/index.html


Finale:

26-Flavia Pennetta (Italy) beat Roberta Vinci (Italy) 7-6(4) 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete