Angelique Kerber po težki borbi osvojila OP ZDA v tenisu!

11.09.2016
Trenutno najboljša nemška tenisačica Angelique Kerber je slavila na zadnjem grand slam turnirju v sezoni in tako še potrdila status št. 1 na WTA lestvici, ki bo izšla jutri!

NEW YORK, ZDA - 28-letna Nemka Angelique Kerber (2. na WTA) je zmogla dovolj moči in po preobratu v 3. nizu osvojila grand slam turnir v New Yorku. V finalu je bila po treh nizih boljša od 24-letne Čehinje Karoline Pliškove (11. na WTA) s 6-3, 4-6, 6-4!

Čehinja je začela svoj prvi finalni nastop na največjih turnirjih dokaj nervozno in je naredila nekaj nevsiljenih napak tako da je Nemka hitro povedla z 2-0. Nato sta se obe ogreli in pokazali zakaj sta prišli do finala. Kerberjeva se je dobro branila in "sprehajala" visoko Pliškovo po igrišču, slednja pa je zaključila vsako kratko žogico Nemke. 1. niz je na koncu dobila Angelique. V 2. nizu je Karolina še stopnjevala agresivno igro in bila uspešna v igri pri mreži. Pri vodstvu s 4-3 ji je uspel odločilen brejk za izenačenje v nizih. Tudi v 3. nizu je začela odlično in je povedla s 3-1, a Nemka se ni predala in je neumorno vračala žogice, Čehinja je hotela hitro zaključevati točke in je začela grešiti. Naenkrat se je znašla v zaostanku in vrnitve ni bilo več. Izkušenejša tekmica se je veselila nove velike zmage!

Kerber: "Kar se je dogajalo v zadnjih dveh tednih, je neverjetno. Presenečena sem kako dobro sem prenesla pritisk, ko se me pred začetkom turnirja vsi spraševali o morebitni št. 1. Cilj mi je bila boljša igra pod velikim pritiskom. Izziv zame je bila tudi nasprotnica, ki me je premagala 3 tedne nazaj. Rekla sem si, da moram narediti vse, da danes premagam Karolino"!

Objem takoj po dvoboju!

Objem takoj po dvoboju!

Angelique je postala prva Nemka po slavni Steffi Graf (1996), ki je osvojila OP ZDA med posameznicami. To je njen drugi grand slam turnir v karieri, prvega je osvojila letos v Melbournu, ko je premagala Američanko Sereno Willliams. Poleti je doživela nekaj bolečih porazov v finalih velikih turnirjev. V Wimbledonu jo je premagala Serena, Na OI v Riu Monica Puig in v Cincinnatiju Karolina Pliškova. Nemka bo tako juti prišla na seznam 22 igralk, ki so bile št. 1 od uvedbe računalniške lestvice. Grafova vodi s 377. tedni. Od aktivnih igralk je Serena Williams na 3. mestu s 306. tedni kot št. 1. Omenjeni si delita tudi rekord s 186. zaporednimi tedni na prvem mestu in obe sta osvojili 22 grand slam turnirjev. Serena lahko ta dosežek še izboljša, prvega težko... .

Pliškova ni imela razloga za žalost, saj je dosegla uspeh kariere in pred njo je še lepa prihodnost. Jutri bo na najnovejši WTA lestvici zasedla 6. mesto!

Pliškova: "Tukaj sem opravila veliko delo. Prvič sem zaigrala v finalu grand slam turnirja. Bila sem blizu končni zmagi, a odločile so izkušnje. Ponosna sem nase. Če bi mi kdo pred turnirjem dejal, da bom igrala v finalu New Yorka, bi rekla, da nažalost ne"!

Solze sreče zmagovlke s svojo ekipo!

Solze sreče zmagovlke s svojo ekipo!

 

US Open
Kraj: New York, ZDA
Datum: 29.08.2016 - 11.09.2016
Kategorija: Grand Slam
Žreb: S-128, D-64
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 21,862,744
http://www.usopen.org/


Finale:

2-Angelique Kerber (Germany) beat 10-Karolina Pliskova (Czech Republic) 6-3 4-6 6-4  

 

foto: images.google

pripravil: Marjan B.

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete