Agnieszka Radwanska v Seulu ujela 13. karierni naslov!

22.09.2013
SEUL, JUŽNA KOREJA - Poljakinja Agnieszka Radwanska je kot 1. nosilka slavila na WTA turnirju v olimpijskem mestu Seul.

Agnieszka Radwanska se veseli 3. lovorike v letošnjem letu in 13. skupno. Na WTA turnirju KDB Korea Open je po 2 urah in 45 minutah epskega finalnega dvoboja s 6-7(6), 6-3, 6-4 premagala Anastasjo Pavljučenkovo (32. na WTA) iz Rusije.

Samo prvi niz je trajal skoraj polovico dvoboja, Rusinja, doma iz Samare, pa se je pobrala po zaostanku 0-3, dobila podaljšano igro in presenetila prvopostavljeno poljsko tenisačico, ki je nato v 2. nizu povedla 3-0 in se ni več ozirala nazaj. ''Zelo sem vesela. Prikazali sva skoraj tri ure tenisa na visoki ravni. Težek dvoboj, vsi nizi so bili zelo tesni, zelo  izenačeni, toda v pomembnih trenutkih sem bila bolj zbrana. Dobila sem točke, ki so odločale o zmagovalki in to je tehtnico nagnilo na mojo stran'', je povedala novopečena zmagovalka 500,000  USD vrednega turnirja v olimpijskem parku. 

24-letna Radwanska,  trenutno 4. igralka sveta, je dvignila tretjo lovoriko v letošnji sezoni, toda prvi dve prihajata iz začetka sezone, najboljša je bila januarja v Aucklandu  in  Sydneyu. V letu 2013 so le štiri tenisačice  dobile tri ali več turnirjev - Serena Williams (9), Simona Halep (4) in Viktorija Azarenka (3). 

Finalistka Anastasja Pavljučenkova (22 let) je ostala brez naslova, s celotnim tednom pa je vseeno zadovoljna in na turnir gleda zelo pozitivno. ''Jasno, težko je po takšnem porazu, toda to je tenis. Včasih takšne dvoboje dobiš, drugič izgubiš. Pravzaprav sem ponosna nase, za mano je odličen teden. Prišla sem do finala, kjer sem bila blizu zmagi, žal se ni izšlo''.

 

KDB Korea Open
Datum: 16.09.2013 - 22.09.2013
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $500,000
Podlaga: Trda
http://www.kdbkoreaopen.com/korea/


Finale:

1-Agnieszka Radwanska (Poland) beat 3-Anastasia Pavlyuchenkova (Russia) 6-7(6) 6-3 6-4  

 

pripravil: L.S.

foto: kdbkoreaopen.com    

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete