Wozniackijeva in Kanepijeva po trdem boju v finale Seula!

22.09.2012
SEUL, JUŽNA KOREJA - Teniški WTA turnir serije international v Južni Koreji je pred samim zaključkom. Gledalci pričakujejo le še finale, v katerem se bosta pomerili 1. nosilka Caroline Wozniacki in 3. nosilka Kaja Kanepi.

Caroline Wozniacki in Kaja Kanepi sta letošnji finalistki pol milijona USD vrednega WTA turnirja v mestu Seul, ki je leta 1988 gostilo tudi olimpijski turnir, na katerem je zmagala slovita Steffi Graf in v tisti sezoni kot edina na svetu dobila t.i. Golden Slam.

Obe finalistki pa sta trdo garali za tekmo, ki bo eni prinesla velik ček in lovoriko. Prvopostavljena Caroline Wozniacki je bila prva, ki je zmagala v polfinalu. Njena žrtev je bila Jekaterina Makarova. Danka je dobila vse štiri njune prejšnje medsebojne dvoboje po dveh nizih, podobno pa je izgledalo tudi danes na azijskem turnirju. Nekdanja 1. igralka sveta je vodila 6-1, 5-4 (30:0), ob svojem servisu, a je Rusinja imela dovolj moči, da je dobila 2. niz. V tretjem se je odvila borba za vsako točko, boljša pa je bila Skandinavka, ki je na koncu zmagala s 6-1, 5-7 in 6-4.

''Super sem odigrala v prvem nizu, drugega pa nisem znala zaključiti. Na koncu sem bila zelo zadovoljna, da mi je uspel odločilni brejk v tretjem'', je povedala Wozniackijeva.

V drugem polfinalu je tretjepostavljena Estonka s 6-4, 2-6 in 6-4 ustavila Varvaro Lepšenko. Slednja je bila slabša v izkoristku brejk žog, kar jo je stalo večje možnosti vstopa v finale. Obe sta nemreč prišli do štirih odvzemov servisa, vendar je igralka iz Baltika imela le eno priložnost več, Američanka pa si jih je priigrala 10. Kakorkoli, Kanepijeva se je odlično vrnila po poškodbi, ki so ji vzele Wimbledon, olimpijski turnir v Londonu in OP ZDA.

''Zaradi težav s poškodbami imam za sabo mešano sezono, a tako je bilo tudi lani. Pravzaprav je cela moja kariera sestavljena z vzponi in padci. Nič novega, sem že navajena'', je povedala Kaja Kanepi, ki ima z naslednjo nasprotnico Wozniackijevo negativno razmerje 2-3, a zadnji, zelo pomemben dvoboj na letošnjem OP Francije, je šel v njene roke.

Kako pa igralki stojita v finalnih tekmah? Caroline Wozniacki ima razmerje 18-11 in je vsekakor bolj izkušena od Kanepijeve, ki ima iz šestih nastopov 3 lovorike.

 

KDB Korea Open
Datum: September 17 - 23, 2012
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $500,000
Podlaga: Trda
http://www.hansolopen.com/


Polfinale:

(1) Caroline Wozniacki (DEN) d. (8) Ekaterina Makarova (RUS) 61 57 64
(3) Kaia Kanepi (EST) d. (6) Varvara Lepchenko (USA) 64 26 64

 

pripravil: L.S.

foto: wtatour.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete