Ali bo Medvedjev v Melbournu tudi Nadalu preprečil rekordni 21. grand slam turnir

29.01.2022
V finalu letošnjega teniškega grand slam turnirja v Melbournu, se bosta pomerila Španec Rafael Nadal in Rus Daniil Medvedjev!

MELBOURNE, AVSTRALIJA - Potem ko so prvemu igralcu sveta Srbu Novaku Djokoviču avstralske oblasti preprečile nastop na grand slam turnirju v Melbournu, se je ponudila priložnost 35-letnemu Špancu Rafaelu Nadalu (5. na ATP) za osvojitev rekordnega grand slam turnirja v zgodovini tenisa pri moških!

Španec je tako dodatno motiviran premagoval vse ovire na poti in v polfinalu izločil še 25-letnega Italijana Mattea Berrettinija (7. na ATP) s 6-3, 6-2, 3-6, 6-3 v nizih. Špancu način igre Italijana ustreza in je brez izgubljenega servisa povedel z 2:0 v nizih. Mateu se je priložnst za odvzem serisa ponudila v 3. nizu in jo tudi izkoristil nato je suvereno odigral do konca niza in zmanjšal na 1:2. V 4. nizu sta oba ohranjala servis pri vodstvu Rafaela s 4-3 je slednjemu uspel brejk in v naslednji igri je na svoj servis zaključil dvoboj, ki je trajal skoraj 3 ure!

Rafael: "Ne bom razmišljal o drugem kot o finalnem dvoboju proti Medvedjevu. Tu sem zmagal leta 2009, lahko bi še kdaj, a bi potreboval nekaj sreče. Seveda nisem pričakoval, da bom imel leta 2022 znova priložnost za zmago zato bom danes užival in se začel pripravljati na finale"!

To bo za Nadala že 29. grand slam finale, slavil je kar 20x. Štirikrat je v finalu izgubil v Melbournu. Z Daniilom je do sedaj odigral 4 dvoboje in 3 dobil. Zadnjega je dobil Rus na finalnem ATP turnirju leta 2020. Razen prvega so bili vsi ostali dvoboji tesni!

Status 2. nosilca je 25-letni Rus Daniil Medvedjev (2. na ATP) upravičil, čeprav se je v četrtfinalu proti mlademu Kanadčanu Aliassimu reševal iz brezna. Slednji je imel v 4. nizu zaključno žogico za dvoboj vendar je Medvedjev to izničil z dobrim servisom. V polfinalu je bilo nekaj napetosti proti Grku Cicipasu, a ko je po dobljenem 3. nizu povedel z 2:1, je bilo v zadnjem vse le še formalnost in nov finale grand slam turnirja je bil tu. Na koncu je bilo 7-6(5), 4-6, 6-4, 6-1. Dvoboj je trajal 2 uri in pol!

Daniil: "Čustveni izpad bi me lahko stal dvoboja in tega si ne bi smel privoščiti. Zdaj bo pred menoj znova dvoboj proti tenisaču, ki bo lovil rekordni 21. grand slam turnir. Tistega v finalu New Yorka proti Djokoviču si je ogledal Nadal in ne dvomim, da si bo tega tudi Novak"!

Rus bo lovil svoj 2. grand slam naslov v četrtem finalu in skupno 14. ATP turnir v karieri. Španec rekordni 21. grand slam in skupno 90. ATP turnir... .


Australian Open
Kraj: Melbourne (AVS)
Kategorija: Grand Slam
Datum: 17.01.2022 - 30.01.2022
Podlaga: Trda
Nagradni sklad:75,000,000 AUD
http://www.ausopen.com/index.html

Polfinale:

6-Rafael Nadal (Spain) beat 7-Mateo Berrettini (Italia)  6-3 6-2 3-6 6-3
2-Daniil Medvedev (Russia) beat 4-Stephanos Tsitsipas (Greece)  7-6(5) 4-6 6-4 6-1

 

 

foto: Facebook

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete