Aljaž Bedene se je prebil v polfinale challengerja v Rimu!

09.05.2013
RIM, ITALIJA - Aljaž Bedene na ATP challenger turnirju v italijanski prestolnici zbira zmage. Danes je v četrtfinalu izločili 7. nosilca Adriana Mannarina.

Prav veliko možnosti ni imel 109. igralec sveta Adrian Mannarino v četrtfinalu rimskega challengerja v dvoboju  z drugim najboljšim slovenskim tenisačem Aljažem Bedenetom. Ljubljančan je Francoza pospravil z rezultatom 6-2, 7-6(3) in že čaka na potenialnega tekmeca v polfinalu, Adriana Ungurja ali Federica Delbonisa.

23-letni Aljaž je  kot 2. nosilec in 86. na ATP lestvici zelo zanesljiv na peščenem turnirju z nagradnim skladom 30,000 evrov. Potem, ko je 2. krog prešel brez boja (predaja O.Rochusa), se je danes na teren odpravil spočit in odigral kot zna. Uvodni del je bil poezija s strani Aljaža, v drugem pa je strl odpor v suvereno dobljenemtajbrejku.

Odličen 1. niz in rutinirano dobljena podaljšana igra 2. niza

V 1. nizu je dvakrat odvzel servisno igro nasprotniku, ob sedmih zadetih asih pa Francoz ni imel rešitve. Ostal je brez priložnosti za brejk in dobil le 15 točk (Bedene  28).  Na prvem začetnem udarcu je Aljaž izpustil eno samcato točko (13/14), prav tako na drugem (3/4), suvereno pa je tudi nadaljeval.

3. igra drugega dela srečanja je prinesla nov brejk, novo prednost, to pa bi lahko povečal v  7. igri, ko je imel tri vezane žogice za brejk. Zapravljena priložnost je dala krila Francozu. Prvič se je dokopal do žogice za odvzem začetnega udarca in izenačil stanje na semaforju v  2. nizu. S tem je zakomliciral pot do zmage slovenskemu teniškemu asu. Dobro  predstavo je zapakiral v podaljšani igri in po 1 uri in 26 minutah igre odšel med 4 najboljše.

Francoz  si je v celotnem obračunu uspel priigrati le eno brejk priložnost, ki jo je izkoristil in priredil tesen 2. niz, ostalo pa je bilo povsem v rokah  Bedeneta na osrednjem igrišču turnirja Roma Open Garden. Osvojil je najmanj 29 točk in 1,500 evrov.

Kdo bo njegov nasprotnik v polfinalu, bosta odločila Adrian Ungur (100.) in Federico Delbonis (112.). V primeru slavja Romuna Ungurja, bo imel Aljaž veliko razlogov, da ga užene. Maščeval bi se mu za medsebojni poraz lani v polfinalu zaključnega turnirja serije challenger v Sao Paulu, maščeval poraz prijatelja Blaža Kavčiča v 2. krogu, tudi z Argentincem  Delbonisom pa ima neporavnane račune. 22-letni Južnoameričan ga je lani izločil v uvodnem krogu  ATP500 turnirja v Barceloni.

Bedene bo naslednji teden izpustil masters ATP turnir v Rimu, ki se igra na igriščih Fora Italica, saj ga    čakajo kondicijske priprave s trenerjem  Janka Tipsareviča, da se kar najbolje pripravi na bližajoči se grand slam Roland  Garros.

 

Roma Open Garden 2013
Kategorija: ATP Challenger
Datum: 4.5.2013 - 11.5.2013
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 30,000€


Četrtfinale:

2-Aljaz  Bedene (Slovenia) beat 7-Adrian Mannarino (France) 6-2 7-6(3)

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete