"Ave, Caesar'' Aljaž Bedene, zmagovalec challengerja v Rimu!

11.05.2013
RIM, ITALIJA - 23-letni Ljubljančan Aljaž Bedene je prvo ime ATP challenger turnirja v Rimu. V finalu je odpravil domačina Filippa Volandrija in še enkrat dokazal, da spada v sam vrh svetovnih tenisačev.

Aljaž Bedene je bil eden od favoritov za končni naslov na 30,000 evrov vrednem challenger turnirju  v večnem mestu Rim, saj je bil 2. nosilec, postavljeno vlogo pa je več kot upravičil. Cel teden je bil večinoma izjemno suveren, tudi v današnjem finalu, ko je še drugič v karieri ugnal Filippa Volandrija, tokrat s 6-4, 6-2 po 1 uri in 19 minutah.  Vse čestitke Aljaž Bedene!

Ne samo to. Varovanec trenerja Igorja Roriča je 31-letnega Volandrija, ki prihaja iz Livorna, še drugič ugnal v finalu. Slednji si bo Aljaža vsekakor zelo dobro zapomnil, speljal mu je dve lovoriki na domačih  tleh. Po Barletti  2011 še RIM(sko cesarstvo) 2013. Zanj je to 6. karierni naslov na challengerjih, kar ga postavlja na 2. mesto med slovenskimi tenisači. največ zmag je zbral Blaž Kavčič (8), Grega Žemlja pa jih ima 5. 

Aljaž Bedene je veliki zmagovalec chalelngerja v Rimu

Aljaž Bedene je veliki zmagovalec chalelngerja v Rimu

Ni dvoma o tem, da gre Benki na Roland Garros z odlično popotnico in samozavestjo. Pred nastopi na  peščenem grand slamu  ga čaka še kondicijski trening ali priprava, skupaj s trenerjem J.Tipsareviča, da bo kar najbolje pariral na slovitem rdečem pesku v Parizu.

Aljaž je finale skoraj vseskozi držal pod nazorom, tudi v 1. nizu, ki je bil kar tesen. Izkoristil je obe žogi za brejk, ubranil 4 od 5, slabši izkoristek 2. servisa pa zelo dobro kompenziral s prvim, kjer je bil 80% uspešen. V 2. nizu je bilo veliko lažje. Tekmecu je odvzel začetni udarec že takoj na začetku, igral agresivno, kar mu je prineslo še četrti brejk na  tekmi in krepko vodstvo 4-1. V nadaljevanju Volandriju ni dopustil nobenega pomisleka na vrnitev in ogrozitev vodstva. Aljaž Bedene je postal osvajalec (imperator) Rima, dobil 80 točk in 4,300 evrov. 

"Ave, Caesar, morituri te salutant"

 

Roma Open Garden 2013
Kategorija: ATP Challenger
Datum: 4.5.2013 - 11.5.2013
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 30,000€


Finale:

2-Aljaz  Bedene (Slovenia) beat Filippo Volandri (Italy) 6-4 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Gregor Krušič

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete