Andreja Klepač s Poljakinjo do trofeje v Charlestonu, med posameznicami zmagala Benčičeva

11.04.2022
CHARLESTON, ZDA - Slovenska teniška specialistka za dvojice Andreja Klepač je v Charlestonu prišla do naslova v dvojicah.

Na edinem turnirju serije WTA na zelenem pesku je med posameznicami zmagala Belinda Benčič iz Švice, v konkurenci dvojic pa se je Andreja Klepač v paru s Poljakinjo Magdo Linette dokopala do lovorike.

V posamični konkurenci turnirja serije WTA 500 v Charlestonu je slavila aktualna olimpijska zmagovalka Belinda Benčič. S 6-1, 5-7, 6-4 je v finalu ugnala Tunizijko Ons Jabeur in prišla do šeste turnirske zmage na WTA turneji.

Benčičeva je bila v prvem finalu sploh na pesku, po 2 urah in 35 minutah pa je uspela streti Afričanko ter je prva Švicarka z naslovom v Charlestonu po letu 1999 in Martini Hingis.

''Super sem ponosna, da sem osvojila prvi peščeni naslov. Cel teden sem se borila kot lev, že v 1. krogu sem bila dve točki oddaljena od izpada in občutila sem kako je osvojiti turnir po tako težkih trenutkih, ki sem jih imela v minulem tednu'', je povedala Švicarka, ki je imela do tega turnirja na pesku le eno zmago nad TOP 10 igralkami sveta (1-4). No, sedaj je dodala dve in ima razmerje 3-4. 


Andreja Klepač pa je slavila v konkurenci dvojic. S Poljakinjo Magdo Linette sta bili 4. nosilki, v finalu pa sta morala pojazati vse znanje, da sta s 6-2, 4-6 in 10-7 premagali češko-indijsko navezo Hradecka-Mirza. 

Klepačeva je prvič igrala skupaj s Poljakinjo in sta takoj dokazali, da bosta izjemni na pesku. Finale sta dobili po 1 uri in 24 minutah. Trenutno 13. na WTA lestvici dvojic Andreja Klepač ima sedaj 11 turnirkih zmag v tej konkurenci in tudi ona je po finalu dejala, da je zelo ponosna na dosežek, saj sta z Magdo igrali skupaj prvič. Poljakinja je prvič zmagala dvojice na turneji, med posameznicami pa je prišla do četrtfinala.


Credit One Charleston Open
Kraj: Charleston (ZDA)
Datum: 04.04.2022 - 10.04.2021
Kategorija: WTA 500
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 888,836 USD
https://www.creditonecharlestonopen.com/

Finale:

10-Belinda Bencic (Switzerland) beat 4-Ons Jabeur (Tunisia) 6-1 5-7 6-4

Finale(dvojice):

4-A.Klepac/M.Linette (SLO/POL) beat L.Hradecka/S.Mirza (CZE/IND) 6-2 4-6 10-7

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete