Andreja Petković do naslova v Strasbourgu!

21.05.2011
STRASBOURG, FRANCIJA - Nemška teniška igralka Andreja Petković je v Strasbourgu prišla do druge lovorike v karieri ter bo jutri na najnovejši teniški lestvici WTA zasedla 12. mesto, kar je njena najvišja uvrstitev.

Prvič v devetih letih sta se v finale uvrstili prvi dve postavljeni igralki Marion Bartoli in Andreja Petković, lovoriko pa je letos v Strasbourgu osvojila Nemka. Po dobljenem prvem nizu s 6-4 in vodstvu v drugem z 1-0, je Francozinja predala.

Marion Bartoli je do finala v treh tekmah oddala le 11 iger, Andreja Petković pa je do polfinala prišla brez izgubljenega niza, a za vstop v današnji sobotni finale je včeraj morala garati skoraj tri ure. Na koncu je v tretjem nizu s 6-4 le strla odpor Slovakinje Daniele Hantuchove.

Finale Strasbourga je vedno odigran v soboto, ker se naslednji dan že začne OP Francije, drugi grand slam sezone na peščenih igriščih Roland Garrosa. Bolje ga je odprla Francozinja, ki je bila seveda tudi bolj spočita. Povedla je 2-0, v nadaljevanu pa je Nemka našla igro in dobila prvi niz. Potem, ko je v drugem dobila uvodno igro, je Bartolijeva predala finale zaradi poškodbe.

Petkovićeva ima sedaj v finalih razmerje 2-2, oba turnirja, ki jih je osvojila, pa spadata v serijo international, ki se igrajo za nagradni sklad v višini 220,000 USD. Prvenec ji je uspel leta 2009 v Bad Gasteinu, medtem ko ima Francozinja po današnjem porazu razmerje v finalih 5-8.

Nemka se bo z današnjo zmago in naslovom na francoskem turnirju jutri na WTA lestvici dvignila za tri mesta in bo 12. igralka sveta, Bartolijeva pa bo mesto pred njo.

 

Internationaux de Strasbourg 2011
Strasbourg, FRA
16.05.2011-21.05.2011
Nagradni sklad: $220000
Podlaga: Pesek
Tip: WTAFinale:

(2) Andrea Petkovic (GER) d. (1) Marion Bartoli (FRA) 64 10 ret.

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete