Andy Murray in Aleksander Dolgopolov v finalu Brisbana!

07.01.2012
Britanec Andy Murray in Ukrajinec Aleksander Dolgopolov sta se brez težav uvrstila v finale ATP 250 turnirja v Brisbanu!

BRISBANE, AVSTRALIJA - Škot Andy Murray je v vse boljši formi in to je občutil tudi veliki avstralski up Bernard Tomic v polfinalu ATP turnirja v Brisbanu. 4. igralec sveta je delo opravil v uri in 10 minutah in slavil s 6:3, 6:2 v nizih!

Pod vodstvom legendarnega Ivana Lendla, je Andy izjemno serviral skozi ves dvoboj in mlademu Avstralcu ni dopustil nobene priložnosti za brejk, sam pa je izkoristil 3, pri tem je dosegel 13 asov.

Andy Murray bo jutri lovil svojo 22 lovoriko na ATP turneji, v finalu bo njegov nasprotnik 3. nosilec, Ukrajinec Aleksander Dolgopolov, ki je v 2 nizih s 6:3, 6:4 odpravil 2. nosilca turnirja, Francoza Gillesa Simona. Ukrajinec je v 2. nizu potreboval zdravniško intervencijo zaradi bolečin v dimljah, a ga to ni oviralo v nadaljevanju dvoboja.

"Bernard je začel zelo dobro, a sem ob koncu 1. niza dobil nekaj pomembnih daljših izmenjav. Enostavno sem se veliko bolje gibal, kar je pomemben del moje igre in kadar je tako, nasprotniki zelo težko dosegajo čiste udarce, " je samozavestno dejal Andy Murray!

Alksander je prejšnjo sezono končal na visokem 15. mestu ATP lestvice, kar je najvišja uvrstitev kakega Ukrijanca od leta 1994, ko je bil Andrej Medvedjev med Top 20!

Lani je Andy Murray v četrtfinalu OP Avstralije premagala Alexandra Dolgopolova!

"Andy je zadnja 2 dvoboja odigral impresivno in v finalu bo zelo zanimivo," je dejal Aleksander, ki je še dodal, da ga je bolečina v dimljah ovirala nekaj iger, a je bilo po zdravniški oskrbi vse v redu.

 

Brisbane International
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 02.01.2011-09.01.2011
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 434,250
http://www.brisbaneinternational.com.au/Polfinale:

Andy Murray(V.B.) : Bernard Tomic(AVS) 6:3,6:2
Alexandr Dolgopolov(UKR) : Gilles Simon(FRA) 6:3,6:4

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete