Andy Murray z lahkoto do naslova v Brisbanu!

08.01.2012
Britanski teniški igralec Andy Murray, je z zmago na ATP 250 turnirju v avstralskem Brisbanu uspešno zaključil priprave na prihajajoče OP Avstralije!

Andy Murray je v svojem finalnem nastopu pred grand slam turnirjem v Melbournu, gladko opravil z Ukrajincem Aleksandrom Dolgopolovom. Rezultat se je glasil 6:1 ,6:3 v nizih. 24-letni Britanec je tako osvojil že 22. lovoriko na ATP turneji!

4. igralec sveta Andy Murray je oddrvel skozi prvi niz v 26. minutah. Vse do zadnje igre ni izgubil točke na svoj servis. Takrat si je Ukrajinec priigral 2 brejk priložnosti, a jih ni izkoristil. Škot je od začetnih 1:1 osvojil 9 iger zapored in tako oddaljil Dolgopolova od boja za zmago. Nato je Andy malo popustil in Alelsander je s svojim edinim brejkom znižal na 3:4 v 2. nizu. Hitro je sledil Škotov odgovor z že 5. brejkom v dvoboju in vse skupaj je bilo končano po 65 minutah igre!

"Žal mi je, ker je imel Aleksander probleme z nogo. To je bil moj prvi teden z novo ekipo in bilo je kar dobro. Gospod Ivan Lendl se skriva tam nekje. Zaenkrat uživam in upam, da bo naše delo dalo rezultate tudi v prihodnosti," je dejal Andy Murray.

Andy Murray je lovil formo na začetku turnirja, ko je v prvih dveh krogih izgubil uvodni niz, ko pa je postavil vse na svoje mesto, je do končne zmage izgubil le eno servisno igro. Za razliko od Dolgopolova, ki je še čutil rahle bolečine v dimljah, je Andy kot kaže saniral podobno poškodbo, ki ga je mučila proti koncu lanske sezone.

23 letni Aleksander Dolgopolov(15. na ATP) je tako ostal pri edini lovoriki, ki jo je lani osvojil v Umagu, proti Škotu pa je izgubil vse 3 medsebojne dvoboje, vključno z lanskim v Melbournu!

"Rad bi se opravičil, ker danes nisem bil na nivoju, a več nisem bil sposoben prikazati. Nisem bil povsem fit in nisem se najbolje počutil ta teden, a sem vesel, ker sem vseeno prišel do finala," je rekel Ukrajinec!

 

Brisbane International
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 02.01.2011-09.01.2011
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 434,250
http://www.brisbaneinternational.com.au/Finale:

(1)Andy Murray(V.B.) : Alexandr Dolgopolov(UKR) 6:1,6:3

 

foto : gettyimages

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete