Anett Kontaveit v Clevelandu do drugega naslova v karieri

29.08.2021
CLEVELAND, ZDA - Drugopostalvjena teniškega WTA 250 turnirja v Clevelandu Anett Kontaveit je uspela prekiniti niz petih zaporednih porazov v finalih.

Zmagovalka turnirja na trdi podlagi v Clevelandu je Estonka Anett Kontaveit. V finalu inavguralnega turnirja je s 7-6(5), 6-4 premagala Romunko Irino Camelio Begu. Slednja je v 2. krogu izločila Polono Hercog.

Estonka je vseskozi v vrhu tenisa, a v osmih finalih je le enkrat dvignila lovoriko, leta 2017 v Hertogenboschu. Danes se je prvič srečala z Begujevo, ohranila je mirno kri in živce, uspelo ji je priti do naslova. 

Ta mesec je Anett tudi dobila nobega trenerja, trenira pod očesom Dmitrija Tursunova. V finalu je zadela 25 vinerjev, napake pa uspela ohraniti pod 15, izkoristila je tudi obe priigrani priložnosti za brejk. Na drugi strani je Romunka prav tako zadela veliko vinerjev, kar 27, toda ob tem naredila tudi precej napak (25). 

''Resnično sem uživala v tem tednu, še posebej danes, presrečna sem tudi zaradi vrnitve gledalcev. Z vsakim dvobojem sem bila bolj sproščena'', je povedala zmagovalka Clevelanda, ki se tako kot Romunka sedaj odpravlja v New York na OP ZDA. 

Begujeva ima od danes naprej v finalih razmerje 4-4, na OP ZDA pa se bo najprej srečala z Andreo Petkovič. Kontaveitt, dvakratna udeleženka 4. kroga na OP ZDA, pa se bo za začetek pomerila v New Yorku s Samantho Stosur.


Tennis In The Land
Kraj: Cleveland (ZDA)
Datum: 22.08.2021 - 28.08.2021
Kategorija: WTA 250
Nagradni sklad: 235,238 USD
Podlaga: Trda
https://www.tennisintheland.com/

Finale:

2-Anett Kontaveit (Estonia) beat Irina Camelia Begu (Romania) 7-6(5) 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete