Organizatorjo na pokalu Grampians odločili - zmagovalki sta obe

07.02.2021
MELBOURNE, AVSTRALIJA - V avstralskem Melbournu so priredili še tretji turnir serije WTA500, ki se je začel 3. februarja, a na koncu finala nismo dočakali.

Turnir Grampians Trophy v Melbournu se je končal z odločitvijo, da bodo imeli dve zmagovalki. Že tako so turnir organizirali zelo pozno, začel se je šele 3. februarja, spadal pa je v kategorijo WTA500, z nagradnim skladom kot ostala dva v tem tednu, to je 565,520 ameriških dolarjev. 

Organizatorji so se namreč odločili, da zaradi ponedeljkovega začetka grand slama ne bodo izpeljali finala. Zmago so tako dodelili obema finalistkama, Estonki Anett Kontaveit in Američanki Ann Li.

Zmagovalki sta tako obe, ki sta slavili v polfinalu. Šestopostavljena Anett Kontaveit ima v karieri eno turnirsko zmago, iz leta 2017 v Hertogenboschu, v polfinalu pa je bila boljša od Grkinje Marie Sakkari (branila tudi dve zaključni točki), 20-letna Američanka, ki je sploh prvič zaigrala v polfinalu WTA turnirjev, pa je ugnala oziroma presenetila rojakinjo Jennifer Brady.

Po sporočilu organizatorjev, da finala ne bo in bosta obe zmagovalki, sta se na ta račun precej nasmejali.


Grampians Trophy
Kraj: Melbourne (AVS)
Datum: 31.01.2021 - 06.02.2021
Kategorija: WTA 500
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $565,530

Finale

Anett Kontaveit (Estonia) vs Ann Li (U.S.) DNP
 

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete