Petra Kvitova z naslovom v Stuttgartu prva letošnja večkratna zmagovalka

28.04.2019
STUTTGART, NEMČIJA - Vse do danes smo morali na WTA turneji počakati, da je ena igralka osvojila vsaj dva naslov v tej sezoni. Uspelo je odlični Petri Kvitovi.

Ta teden sta na WTA turnirjih zmagali dve Petri. V Carigradu je do prvenca prišla Hrvatica Petra Martič, na močnejšem turnirju v Stuttgartu pa se je naslova razveselila Petra Kvitova iz Češke in tako postala prva v sezoni 2019, ki ima v rokah dva naslova. Pred tem smo dobili same različne zmagovalke.

Tretjepostavljena Kvitova je letos v fantastični formi. V finalu turnirja Porsche Tennis Grand Prix je s 6-3, 7-6(2) premagala Estonko Anett Kontaveit in prišla kot prva do dveh naslovov letos. Ja, preprečila je serijo različnih zmagovalk. Kar 18 turnirjev si je razdelilo 18 igralk.

''Torej smo trije letos'', je najprej dejala Kvitova po zmagi in s tem mislila na Federerja in Thiema, ki imata na ATP turnirjih kot edina dva po dva naslova. ''V veselje mi je seveda, da sem prekinila ta niz''.

A tako lahko vseeno ni bilo. Estonki je v finalu v 2. nizu izničila dve žogi za niz, se pobrala in dominirala v podaljšani igri za veliki naslov v Stuttgartu, kjer je lani slavila njena rojakinja Karolina Pliškova. 

29-letna Kvitova je letos zmagala tudi v Sydneyu, nato pa na OP Avstralije igrala v finalu ter izgubila z Osako. Z današnjim uspehom se je prebila na prvo mesto lestvice, ki pelje na zaključni turnir osmerice v Šenzen.

23-letna Estonka ostaja pri enem naslovu, ta teden je bila 15. igralka sveta. Čehinja jih je v karieri zbrala že 27, kot edina pa ima letos v žepu dva. 


Porsche Tennis Grand Prix
Kategorija: WTA Premier
Kraj: Stuttgart, Nemčija
Datum: 22. 04. - 28. 04. 2019
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: pesek
Nagradni sklad: $886,077
https://www.porsche-tennis.de

Finale:

3-Petra Kvitova (Czech Republic) beat 8-Anett Kontaveit (Estonia) 6-3 7-6(2)

 

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook
 

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete