Predogled World Tour Finals: Đoković in Federer v isti skupini, Nadal ''ušel'' obema

13.11.2015
LONDON, VELIKA BRITANIJA - Organizatorji zaključnega turnirja World Tour Finals so določili skupine za obračunu skupinskega dela najboljše osmerice preteklega leta.

Ples kroglic je določil, da se bosta v skupini Stan Smith Group pomerila prvi igralec sveta in branilec naslova Novak Đoković ter najuspešnejši tenisač vseh časov Roger Federer, katerima se bosta pridružila Tomaš Berdych in Kei Nišikori.

V drugi skupini, imenovani Ilie Nastase Group, bodo poleg drugega igralca sveta Andyja Murrayja zaigrali še Stan Wawrinka, Rafael Nadal in David Ferrer.

''Skupine bi bile težke v vsakem primeru, ne glede na to, koga bi dobil,'' je dejstvo, da se bo moral še pred polfinalom znova pomeriti s številko ena svetovnega tenisa, komentiral Federer.

World Tour Finals je bil zadnja tri leta v Đokovićevi domeni, saj je najboljši tenisač sveta v žep posravil tri zaporedne lovorike (2012-2014). Srb bo napadal peto zmago - prvo je osvojil leta 2008 -, s čimer bi se na večni lestvici izenačil s Petom Samprasom in Ivanom Lendlom. Eno več od omenjene dvojice ima absolutni rekorder Federer (6).

STAN SMITH GROUP ILIE NASTASE GROUP
Novak Đoković Andy Murray
Roger Federer Stan Wawrinka
Tomaš Berdych Rafael Nadal
Kei Nišikori David Ferrer


Đoković in Federer sta v medsebojnem razmerju zmag in porazov poravnana na 21, v letošnji sezoni pa je štiri od skupno šestih obračunov dobil prvi igralec sveta. Srb vodi tudi proti Nišikoriju (4-2), nikakor pa odgovora na njegovo igro ne najde Berdych (2-20), ki je vse tri letošnje obračune (Dubaj, Rim, Pariz) izgubil šele v treh nizih.

Murray se bo za uvod pomeril s Ferrerjem, proti kateremu je dobil 11 od skupno 17 obračunov, vključno z dvema v letu 2015. Britanski tenisač ima občutno slabši izkupiček proti Nadalu (6-15), več zmag od nasprotnika pa je zbral v medsebojnih srečanjih z Wawrinko (8-6).

Đoković in Federer sta skupaj osvojila 10 naslovov na zaključnem turnirju sezone, medtem ko ostalih šest še ni okusilo slasti zmage. Najbližje sta bila Nadal in Ferrer, ki sta že zaigrala v finalu. Prvi v letih 2010 in 2013, drugi pa v sezoni 2007.


Barclays ATP World Tour Finals
Kraj: London, Velika Britanija
Kategorija: Tour Finals
Datum: 15.11.2015 - 22.11.2015
Žreb: S-8 D-8
Podlaga: Trda (indoor)
Nagradni sklad: $ 7,000,000
www.barclaysatpworldtourfinals.com/
 


pripravil: Ž. J.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete