Azarenka v finalu Cincinnatija presenetila Sereno Williams!

19.08.2013
Belorusinja Viktorija Azarenka je velika zmagovalka Cincinnatija. V finalu je v treh nizih s 2-6, 6-2 in 7-6(6) premagala favorizirano Američanko Sereno Williams. Igralki sta uprizorili predstavo vredno finala, polno preobratov, kjer sta obe trepetali za zmago prav do konca.

Azarenka je izgubila 12 dvobojev od 14 proti Sereni Williams, a to danes ni zmotio odlične Belorusinje, da ne bi premagala 1. igralke sveta. Osvojila je tretji letošnji turnir, pred Cincinnatijem je bila najboljša na začetku leta na OP Avstralije in Dohi. V karieri ima sedaj 17 lovorik, 16 jih prihaja iz trde podlage, le enkrat pa je bila najboljša na pesku, leta 2011 v Marbelli.

Serena Williams po porazu ni bila razočarana. Kasneje je povedala, da vedno navija za Viko, ko je ni na turnirjih.

Serena Williams po porazu ni bila razočarana. Kasneje je povedala, da vedno navija za Viko, ko je ni na turnirjih.

Po prvem nizu ni nič kazalo na to, da lahko Belorusinja danes preseneti Američanko. Serena je začela izjemno in z brejkom v 1. in 5. igri prvega niza poskrbela za gladko dobljen prvi niz s 6-2. A karte so se hitro premešale v drugem nizu. Azarenka je hitro ušla na prednost 4-1, v naslednji maratonski igri pa zapravila še 8 brejk žogic za povišanje vodstva, prva igralka sveta pa je na koncu vendarle uspela zadržati svoj začetni udarec za znižanje na 4-2. Belorusinjo zapravljene priložnosti niso zmotile, dobila je naslednji dve igri in drugi niz zaključila s 6-2. 

O zmagovalki je tako odločal tretji niz. Azarenka je z brejkom v 6. igri prišla do prednosti s 4-2. A Serena se je še enkrat več zbrala in nanizala naslednje tri igre in povedla s 5-4. Za zmago je morala le še odservirati na svoj začetni udarec, vse je kazalo, da je Američanka ponovno v naletu, ko je sledil nov preobrat.

Belorusinji je uspel brejk, nato pa je v naslednji igri še suvereno zadržala svoj začetni udarec in si zagotovila najmanj podaljšano igro. V naslednji igri je tudi Serena uspela zadržati svoj začetni udarec, tako da je o zmagovalki odločal tajbrejk kjer je Azarenka uspela izkoristiti drugo žogico za zmago in presenetljivo slavje nad Američanko Sereno Williams.

Zmagovalka Viktorija Azarenka bo za zmago dobila 900 WTA točk in 426,000 ameriških dolarjev, medtem ko bo Serena Williams dobila 213,000$ in pa 620 WTA točk. 

 

 

Western & Southern Open - Cincinnati
Kategorija: WTA Premier
Datum: 11.08.2013 - 18.08.2013
Žreb: S-56 D-24
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 2,369,000
http://www.cincytennis.com/ 

__________________________________________________________________________________

Rezultat Cincinnati finale ženske: 

2-Victoria Azarenka (Belarus) beat 1-Serena Williams (U.S.) 2-6 6-2 7-6(6)
 

__________________________________________________________________________________

 

foto:zimbio.com

Pripravil: Izidor Kolar

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete