Serenino prvo zmago v Cincinnatiju bo poizkušala preprečiti Azarenka!

18.08.2013
Po današnjih polfinalnih obračunih je postalo jasno, da se bosta v finalu Western & Southern Open turnirja pomerili prva in druga igralka sveta; Američanka Serena Williams in Belorusinja Viktorija Azarenka.

V prvem polfinalnem obračunu je Williamsova v dveh nizih ugnala Kitajko Li Na s 7-5 in 7-5. Kitajka ni bila daleč od presenečenja, v prvem setu je po zaostanku s 4-1, Lijeva uspela dobiti štiri zaporedne igre in povesti s 5-4. Kitajka je servirala za niz, a je set točko zapravila z dvojno napako. Williamsova se je uspela izvleči in prvi niz dobiti s 7-5. V drugem nizu je sledila podobna zgodba, Serena je povedla s 4-2, Lijeva pa je dobila tri naslednje igre tako, da je ponovno servirala za osvojitev niza, a se je prva igralka sveta ponovno rešila in tudi drugi niz dobila s 7-5. 

"Res sem vesela, da sem v finalu. Vedno, ko sem v zaostanku se sprostim v igri. Razmišljala sem samo: Serena od sebe daj vse in poizkusi igrati svojo najboljšo igro. Danes so mi izjemno pomagali tudi navijači, nisem se počutila najbolje, a navijači so bili izjemni" je dejala 16-kratna grand slam zmagovalka in prva igralka sveta Serena Williams.

Tudi v drugem polfinalnem obračunu je bilo zelo napreto, med seboj sta se udarili dve igralki, ki sta na lestvici že zasedali najvišjo pozicijo Belorusinja Viktorija Azarenka in Srbkinja Jelena Jankovič. Na koncu je slavila Belorusinja v treh nizih s 4-6, 6-2 in 6-3. Obe igralki sta katastrofalno držali svoj začetni udarec od 27 servisnih iger, smo gledalci v kar 23-ih igrah videli odvzem udarca. Po izgubljenem prvem nizu, se je druga igralka sveta Azarenka vendarle zbrala in v naslednjih dveh nizih uspela streti odpor Jankovičeve. 

"Počutim se, da se na zadnjih dveh turnirjih sestavljam v igri, kar je pomembno pred zadnjim grand slamom. Moj cilj je, da ravno tam pokažem svojo najboljšo igro. Čutim, da prihajam v formo, kar se kaže tudi na igrišču v mojih predstavah." je po tekmi povedala 24-letna Belorusinja. 

Belorusinja bo imela v današnjem finalu težko delo. Z Američanko ima globoko negativen rezultat iz preteklih dvobojev, saj jo je Serena do sedaj uspela premagati kar 12-krat, medtem ko je Azarenka vknjižila zgolj 2 zmagi. 

 

 

Western & Southern Open - Cincinnati
Kategorija: WTA Premier
Datum: 11.08.2013 - 18.08.2013
Žreb: S-56 D-24
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 2,369,000
http://www.cincytennis.com/ 

__________________________________________________________________________________

Rezultati Cincinnati ženske: 

2-Victoria Azarenka (Belarus) beat 14-Jelena Jankovic (Serbia) 4-6 6-2 6-3
1-Serena Williams (U.S.) beat 5-Li Na (China) 7-5 7-5 

__________________________________________________________________________________

 

foto:zimbio.com

Pripravil: Izidor Kolar

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete