Badosa zmagovalka WTA 500 turnirja v Sydneyu

16.01.2022
SYDNEY, AVSTRALIJA - Španka Paula Badosa je odlično začela letošnjo sezono in na WTA turnirju serije 500 v Sydneyu dvignila lovoriko.

Finale WTA 500 turnirja v Sydneyu je bil velik triler, zmagovalka Paula Badosa iz Španije je v podaljšani igri 3. niza strla Čehinjo Barboro Krejčikovo. Rezultat je bil 6-3, 4-6, 7-6(4).

Številka 9 svetovnega tenisa je odlično začela letošnjo sezono, hitro osvojen turnir, ko je v finalu na kolena spravila 4. igralko sveta, pa ji bo dal krila tudi za OP Avstralije, ki se začne v ponedeljek.

Izjemen tenis finalistk je trajal 2 uri in 22 minut, Badosa pa je domov odnesla tretjo lovoriko v karieri iz prav toliko odigranih final. Obe finalistki sta lani zablesteli, gre za dve iz TOP 10, ki sta najbolj skočili na lestvici proti vrhu. Krejčikova je leto 2021 začela kot 65. na WTA lestvici, Španka še nižje, bila je 70. igralka sveta. Konec lanskega leta sta nato bili na zaključnem turnirju osmerice.

Badosa je pred današnjim srečanjem obakrat ugnala Čehinjo, lani v Madridu in Indian Wellsu, tokrat pa je bilo najtežje. Zanimivo, da je Paula lani v Indian Wellsu in danes v Sydneyu dobila finale v tajbrejku 3. niza. Največji lovoriki je ujela v samem zaključku dvoboja. Zadnjih deset tajbrejkov, ki jih je morala igrati, je tudi dobila. Očitno je psihološko zelo močna in v Melbournu bo ena favoritinj tudi za samo zmago. Ta teden je v Sydneyu premagala Ostapenkovo, Tomljanovičevo, Benčičevo, Kasatkino in za finale še Krejčikovo.


Sydney Tennis Classic
Kraj: Sydney (AVS)
Datum: 10.01.2022 - 16.01.2022
Kategorija: WTA 500
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 703,580 USD

Finale:

5-Paula Badosa (Spain) beat 3-Barbora Krejcikova (Czech Republic) 6-3 4-6, 7-6(4)

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete