Jasno sporočilo Nadala po deveti zmagi v Barceloni

24.04.2016
BARCELONA, ŠPANIJA - Rafa Nadal je spet v formi. Danes je na domačem ATP500 turnirju v Barceloni slavil še devetič in poslal jasno sporočilo - pripravljen sem na 10. lovoriko na Roland Garrosu,

Čeprav je do začetka OP Francije oz. Roland Garrosa še en mesec, je peščeni teniški kralj Rafael Nadal že osvojil dve lovoriki na najbolj umazani podlagi. Po Monte Carlu, je devetič slavil tudi v Barci in napovedal napad na 'decimo', 10. naslov na pariškem slamu.

Finale Odprtega prvenstva Barcelone sta odigrala prva favorita, Nadal in Nišikori, ki sta bila tudi prva dva nosilca, Rafa pa je v 101. finalu kariere s 6-4, 7-5 strl Japonca ter ujel rekordni dosežek zmag na pesku Guillerma Vilasa. Sedaj sta oba pri številki 49.

29-letni Majorčan je dobil deveti obračun z Nišikorijem od desetih, a ni bil lahek. Trajal je več kot dve uri in dvakratni branilec naslova je nudil dober odpor. Bil je prvi, ki je vpisal brejk, toda Rafa je hitro odgovoril, v 10. igri uvodnega niza pa uspel še enkrat vzeti servisno igro. Nato je bilo videti, da bo Nišikori dokaj gladko pospravil lopar, saj je izgubil štiri zaporedne igre (1-4), vendar se ni dal. Izenačil je na 4-4, v 10. igri ubranil zaključno žogo, v dvanajsti pa klonil in zapustil naslov branilca naslova v katalonski prestolnici. 

Rafa je bil suveren v odočilnih trenutkih tekme, kar mu lahko le poveča samozavest pred naslednjimi Mastersi na pesku. Že med prvomajskimi prazniki se začenja turnir v Rimu, nato sledi Madrid.

Nadal je edini v odprti dobi tenisa, ki ima devet naslovov na enem turnirju, pa ne samo na enem, kar na treh. Lasti si devet lovorik v Monte Carlu, Barceloni in OP Francije. 

''Uf, to je bil zelo tesen dvoboj. Oba sva imela številne priložnosti, mislim, da sem odigral zelo solidno'', je povedal Nadal. ''Ko igraš s tako dobrim tekmecem o zmagi odločajo malenkosti. Vesel sem, da sem bil pripravljen v pomembnih trenutkih''.

 

Barcelona Open BancSabadell
Kategorija: ATP World Tour 500
Kraj: Barcelona, Španija
Datum: 18. 04. 2015 - 24. 04. 2015
Žreb: S-48 D-16
Podlaga: pesek
Nagradni sklad: € 2,1521,690
http://www.barcelonaopenbancsabadell.com/es


Finale:

1-Rafa Nadal (Spain) beat 2-Kei Nishikori (Japan) 6-4 7-5

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete