Bautista-Agut po Đokoviču premagal še Berdycha in osvojil Doho

05.01.2019
DOHA, KATAR - Španec Roberto Bautista-Agut je uspešno zaključil sanjski teden na ATP turnirju v Dohi. V polfinalu je ugnal 1. igralca sveta Novaka Đokoviča, v finalu mu je uspelo streti še povratnika po poškodbi Tomaša Berdycha.

Roberto Bautista-Agut ima za sabo enega najboljših tednov v karieri. Slavil je na ATP250 turnirju v Dohi, v finalu pa je s 6-4, 3-6, 6-3 premagal nekdanjega 4. igralca sveta Tomaša Berdycha.

Bautista-Agut je tretji Španec, ki je zmagal v Dohi, pred njim je to uspelo še Davidu Ferrerju in Rafaelu Nadalu. 

Ni bilo lahko španskemu tenisaču, pomeril se je z odličnim češkim igralcem, ki se je vrnil po poškodbi, po preboju v finale pa je bil lačen zmage. Uspelo mu je na kolena spraviti nasprotnika po treh nizih. Lani je Roberto slavil na dveh turnirjih, vključno z največjim v karieri serije 500 v Dubaju. Zavihtel se je na 13. mesto ATP lestvice, nato pa zaradi poškodbe izpustil masterse in Wimbledon. Vse to je očitno za njim, sezono je začel najbolje kot je možno - z lovoriko. V karieri jih je sedaj zbral devet.

Z nastopi v Dohi pa ne more biti razočaran tudi Berdych. Zaradi poškodbe hrbta je manjkal na turneji vse od lanskega junija. Čeh je nazadnje osvojil ATP turnir leta 2016 v Šenzenu.


Qatar ExxonMobil Open
Kategorija: ATP 250
Kraj: Doha, Katar
Datum: 31. 12. - 06. 11. 2019
Žreb: S-32 R-16
Podlaga: trda
Nagradni sklad: $1,313,215
http://www.qatartennis.org/

Finale:

Roberto Bautista Agut (Spain) beat Tomas Berdych (Czech Republic) 6-4 3-6 6-3
 

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete