Bedene gre na igrišče kot prvi, za njim pa Rola

02.02.2018
Slovenska teniška reprezentanca bo jutri začela dvoboj 2. evroafriške skupine Davisovega pokala proti Poljski. V lepo prenovljeni dvorani Lukna v Ljudskem vrtu bosta z začetkom ob 14. uri prva loparje prekrižala prvi slovenski igralec Aljaž Bedene (52. ATP) in drugi poljski Hubert Hurkacz (224.).

V slovenskem taboru so si želeli prav takšen žreb, saj je Bedene favorit proti 20-letnemu Hurkaczu in bi morebitna zmaga blagovoljno vplivala na razpoloženje Blaža Role (195.), ki se bo v drugem dvoboju posameznikov pomeril z najboljšim poljskim igralcem v Mariboru, Kamilom Majchrzakom (213.).

Slovenija je papirnati favorit obračuna s Poljaki, a kot vedno velja za tekme v Davisovem pokalu, na igrišču je vse mogoče. Za igro dvojic, ki bo na sporedu v nedeljo ob 12. uri je slovenski kapetan prijavil Aljaža Bedeneta in Blaža Rolo, medtem ko je poljski kapetan Radoslaw Szymanik pričakovano potrdil prijavo Marcina Matkowsekga in Matevsza Kowalczyka. Za nedeljska dvoboja posameznikov sta predvidena dvoboja Bedene – Majchrzak in Rola – Hurkacz.

Izjemen ambient dvorane Lukna so pohvalili v obeh taborih, ambiciozni načrti slovenske reprezentance, ponovno igranje Aljaža Bedeneta za Slovenijo in domač teren, sicer Ptujčana, Blaža Role, so več kot dobri razlogi za polno podporo s tribun slovenskih navijačev. Še posebej, če omenimo, da v teniških dvobojih v Davisovem pokalu velja t.i. množično navijanje in spodbujanje, kar je sicer na teniških turnirjih prepovedano. Ker se bliža pust, je možno, vsaj po željah Blaža Rola, da bo dvorano Lukna obiskal tudi simbol pustovanja in odganjalec zime ter slabih stvari, kurent.

Vstopnice za ogled tekem Davisovega pokala so na voljo na prodajnih mestih Petrola in Eventima ter na blagajni dvorane Lukna v Ljudskem vrtu eno uro pred začetkom tekem.

Cena enodnevne vstopnice je 7€, dvodnevne pa 10€.

Na žrebu, ki ga je vodil glavni nadzornik ITF-a Francoz Franck Sabatier, so bili prisotni še podžupan občine Maribor Saša Petek, član upravnega odbora poljske teniške zveze Mikolaj Franas in predsednik Tenis Slovenije Marko Umberger.

Aljaž Bedene: »"Pričakujem pravo borbo. Štela bo vsaka točka in z Rolo bova skušala že prvi dan osvojiti dve točki. Mislim, da sva v dobri formi in da bo v soboto zvečer 2:0 za Slovenijo. Poljskih igralcev, ki bosta igrala med posamezniki, ne poznam, si pa bom prek youtuba in interneta ogledal, kako igrata in pripravil taktiko. Počasna podlaga v dvorani Lukna bi morala nam bolj ustrezati, saj Poljaki igrajo precej hitrejši in močnejši tenis."

Blaž Rola: »Smola, da se je Kavčiču v ponedeljek pripetila ta poškodba, a jaz sem dobro pripravljen in mislim, da ga lahko dostojno zamenjam. Sicer sem trenutno še v pripravljalni fazi, saj sem z začetkom sodelovanja z Grego Žemljo spremenil precej stvari, tako da je moje telo kondicijsko precej šibko, a mislim, da mi bo adrenalin ob igranju pred domačimi gledalci pomagal, da v Mariboru prikažem svoj najboljši tenis."

Miha Mlakar, kapetan slovenske reprezentance: »Trenirali smo maksimalno, smo dobro pripravljeni, tako Aljaž Bedene kot Blaž Rola sta v dobri formi, vendar ne želimo prehitevati dogodkov, temveč iti tekmo za tekmo. Škoda za Blaža Kavčiča, s katerimi bi bili še močnejši, a žal so poškodbe sestavni del športa. Za njegovo zdravje in rehabilitacijo je bolje, da ni več z ekipo in da v miru opravi še dodatne zdravniške preiskave. V ekipi potrebujemo zdrave igralce in upam, da bo Blaž Kavčič na naslednjem dvoboju Davisovega pokala znova del reprezentance."


Davisov pokal, 2. evroafriška skupina

Dvorana Lukna, Ljudski vrt, Maribor

Sobota, 3. februar (začetek ob 14h):
Aljaž Bedene – Hubert Hurkacz
Blaž Rola – Kamil Majchrzak

Nedelja, 4. februar (začetek ob 12h):
Bedene, Rola – Matkowski, Kowalczyk
Aljaž Bedene – Kamil Majchrzak
Blaž Rola – Hubert Hurkacz

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete