Žemlja in Kavčič dobila maraton dvojic v Wroclawu in obdržala Slovenijo v igri!

02.02.2013
WROCLAW, POLJSKA - Slovenija še upa. V 1. krogu prve evroafriške skupine s emerita Slovenija in Poljska. Bolje so v Vroclavu začeli domačini, ki so včeraj dobili oba posamična obračuna, a Žemlja in Kavčič sta dobila dvoboj dvojic in znižala na 1-2.

Grega Žemlja in Blaž Kavčič sta po maratonskem obračunu po 4 urah premagala favorizirana Frystenberga in Matkowskega s 6-3, 2-6, 6-2, 4-6 in 13-11 ter poskrbela, da bo odločietv o zmagovalcu padla v nedeljo. Bravo fanta!

Kapetan Blaž Trupej danes praznuje rojstni dan in za darilo sta prva slovenska tenisača na Poljskem poskrbela za zmago. ''Ja, Blaž praznuje 41 let. Ko sem ga vprašal kaj si želi je rekel, da bo zmaga več kot dovolj'', je povedal Žemlja takoj po dramatični tekmi, ki še daje nekaj upanja na pozitiven izhod naših teniških asov iz Wroclawa. Za Žemljo je bil to najdaljši dvoboj kariere v dvojicah.

Kakšen dvoboj dvojic. Samo zadnji, 5. niz je trajal 100 minut, Žemlja in Kavčič pa sta prišla do izjemno pomembne zmage, saj bi njun poraz že pomenil borbo za obstanek v 1. evroafriški skupini, tako pa še ostaja nekaj upanja.

Frystenberg in Matkowski sta ena najboljših moških dvojic na svetu, a naša teniška asa sta šla v tekmo borbena, željna zmage po včerajšnjih hudih porazih v posamičnih dvobojih. Dvakrat sta povedla v nizih, a sta se Poljaka rešila v peti, odločujoči niz, kjer ni nihče popustil. Šele v 24. igri sta Grega in Blaž končno strla poljski servis, še pred tem pa ubranila brejk priložnost tekmecev.  Vsekakor smo videli odličen obračun, z veliko atraktivnimi potezami na obeh straneh, za 'posebne vložke' pa lahko pohvalimo tudi linijske sodnike, ki so večkrat sodili v škodo naših fantov.

Blaž Kavčič in Grega Žemlja sta po včerajšnjih porazih danes pripravila super presenečenje ter premagala favorizirano poljsko dvojico

Blaž Kavčič in Grega Žemlja sta po včerajšnjih porazih danes pripravila super presenečenje ter premagala favorizirano poljsko dvojico

Jutri (v nedeljo) Žemljo in Kavčiča čaka zahtevna naloga. Prvi bo na teren dvorane v Wroclawu stopil 26-letni Kranjčan, nasproti pa bo imel najboljšega poljskega tenisača Jerzya Janowicza, ki je lani oktobra senzacionalno igral v finalu masters turnirja v Parizu. Kot drugi dvoboj dneva je napovedan obračun med Blažem Kavčičem in Lukaszem Kubotom. Če bi slovenskima tenisačema uspelo preobrniti izid in dobiti oba posamična obračuna, bi bil ta podvig velik kot Triglav, a upanje umira zadnje. Srečno v nedeljo!

 

Davisov pokal; 1. evroafriška skupina:

POLJSKA v SLOVENIJA 2-1
Kraj: Centennial Hall, Wroclaw, POL (trda-dvorana)


1. krog:

Jerzy Janowicz (POL) d Blaz Kavcic (SLO) 63 63 75
Lukasz Kubot (POL) d Grega Zemlja (SLO) 63 62 60
Grega Zemlja/Blaz Kavcic (SLO) d Mariusz Fyrstenberg/Marcin Matkowski (POL) 63 26 62 46 1311
Jerzy Janowicz (POL) v Grega Zemlja (SLO)
Lukasz Kubot (POL) v Blaz Kavcic (SLO)


 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete