Bedene kljub porazu v glavnem delu Wimbledona!

19.06.2014
LONDON, V.B. - Aljaž Bedene (138. na ATP) letos ne bi videl glavnega dela travnatega Grand Slama po porazu z Denisom Kudlo v odločilnem krogu kvalifikacij, a zaradi številnih odpovedi, ta poraz ni bil usoden.

V tretjem , odločilnem krogu kvalifikacij Wimbledona, je Američan Denis Kudla rutinirano premagal 24-letnega Aljaža Bedeneta s 6-3, 5-7, 6-1 in 6-4.

Devetopostavljeni kvalifikacij Denis Kudla je prikazal veliko boljši tenis na travi, saj mu je ta podlaga tudi najljubša. Od začetka do konca je vodil ritem igre, tudi v 2. nizu, ki ga je Bedene borbeno dobil po brejku zaostanka. V odločilnem krogu kvalifikacij Wimbledona, ki se igrajo v Roehamptonu, je potrebno dobiti tri nize in te je osvojil 21-letni Američan, sicer 135. na ATP lestvici. Dvoboj je trajal 2 uri in 29 minut.

Ljubljančanu, ki ima stalno prebivališče v Londonu, pa je ostalo še nekaj upanja na glavni del turnirja, ki se bo igral na sveti travi in potreboval je zvrhan koš sreče. Nasmehnila se mu je po odpovedih nekaterih tenisačev, ki so bili neposredno v glavnem žrebu, a so nastop odpovedali.

Lani je bil Aljaž neposredno v glavnem žrebu, a je izpadel v 1. krogu. Tokrat bo imel popravni izpit, saj se je kvalificiral kot  'lucky loser'. Žreb bo jutri. 

Poleg Aljaža sta v glavnem delu Wimbledona neposredno uvrščena Blaž Rola in Polona Hercog!

 

Wimbledon
Kategorija: Grand Slam
Datum: 23.06.2014 - 06.07.2014
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: £ TBD
http://www.wimbledon.com/en_GB/index.html


3. krog(kvalifikacije):

Denis Kudla (U.S.) beat Aljaz Bedene (Slovenia) 6-3 5-7 6-1 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete