Kvalifikacije Wimbledona: Bedene čez 1. krog; Žemlja še nima moči za tri nize!

16.06.2014
LONDON, V.B. - Začele so se kvalifikacije najbolj prestižnega teniškega turnirja sveta - Wimbledona. V žrebu sta bila dva slovenska predstavnika Aljaž Bedene in Grega Žemlja, slednji pa je izpadel v 1. krogu.

Organizatorji travnatega Grand Slama na Wimbledonu so včeraj objavili žreb kvalifikacij, ki se igrajo v Roehamptonu. V moški posamični konkurenci se je nastopa na travi odpovedal Blaž Kavčič, ki bo raje zbiral točke na Challengerjih po Aziji, s prvima dvobojema pa sta opravila Aljaž Bedene in Grega Žemlja.

24-letni Bedene je v 1. krogu izločil Irca Jamesa McGeeja s 6-4, 6-4, Grega Žemlja pa nima še moči za več kot dva niza in je moral priznati premoč Nemcu Danielu Brandsu s 6-4, 4-6 in 6-0.

Aljaž Bedene, ta tedne 138. tenisač sveta, je tretjič v kvalifikacijah Wimbledona, lani pa je bil neposredni udeleženec glavnega dela, a je izgubil v 1. krogu. Letos je za začetek kvalifikacij dobil 27-letnega irskega tenisača (224. na ATP), ki ima na travnatem Grand Slamu le en nastop, lani v kvalifikacijah, pa še ta je bil neuspešen. Enaka usoda ga je doletela tudi letos, saj je Ljubljančan po dveh nizih rešil obračun ter dobil prvi medsebojni dvoboj. V 3. krogu Bedeneta čaka Američan Denis Kudla, ki bo kot 135. na ATP lestvici večji zalogaj. 21-letnik, rojen v Kijevu, je pred dvema letoma izgubil v zadnjem kvalifikacijskem krogu, lani pa iz kvalifikacij prišel do 2. kroga glavnega dela Wimbledona, a pred tem bo moral še dobiti dvoboj 2. kroga z Martinom Alundom, ki slovi kot peskaš.

27-letni Grega Žemlja je močno padel na lestvici zaradi zdravstvenih težav in je šele 217. Njeogva igra na travi ni vprašljiva, je najboljši Slovenec na tej podlagi. Že leta 2009 je kot prvi Slovenec prišel v glavni del Grand Slamov, prav na Wimbledonu, lani pa je bil celo v 3. krogu in na poti do tja premagal celo Grigorja Dimitrova. Žal Kranjčan še nima moči za daljše dvoboje in to ga je stalo zmage tudi proti izkušenemu Nemcu Danielu Brandsu (133. na ATP). Nekoč že 51. igralec sveta je to izkoristil, na travi pa se dobro znajde. Leta 2010 je igral v osmini finala Wimbledona. Z zmago je nemški tenisač tudi prišel do pozitivnega razmerja z Žemljo (3-2).

 

Wimbledon
Kategorija: Grand Slam
Datum: 23.06.2014 - 06.07.2014
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: £ TBD
http://www.wimbledon.com/en_GB/index.html


1. krog(kvalifikacije):

Aljaz Bedene (Slovenia) beat James McGee (Ireland) 6-4 6-4
Daniel Brands (Germany) beat Grega Zemlja (Slovenia) 6-4 4-6 6-0

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete