Bedene stopničko pred glavnim delom Wimbledona!

17.06.2014
LONDON, V.B. - Trenutno 3. najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je v kvalifikacijah Wimbledona na dobri poti, da se uvrsti v glavni žreb.

Aljaž Bedene je dobil tudi drugi dvoboj v kvalifikacijah travnatega Grand Slama. Po dveh nizih, s 6-2, 6-4, je odpravil ArgentincaMartina Alunda in za preboj v glavni del rabi še eno zmago.

24-letni Ljubljančan igra praktično pred domačim pragom, saj ima stalno prebivališče v Londonu, na terenih Roerhamptona, kjer se odvijajo kvalifikacije Wimbledona, pa mu ge odlično. Kot 138. igralec sveta je rutinirano preskočil štiri leta starejšega Alunda (193. na ATP), ki je bil lani na računalniški lestvici že 83, a bolj po zaslugi dobre igre na pesku.

Brez dvoma je Argentinec najslabši prav na najhitrejši podlagi, na kateri je še brez zmage v pro karieri. Turnirjev, z izjemo dobro nagrajenega Wimbledona, se ne udeležuje, Aljaž pa je dobro izkoristil ugoden žreb in vzel mero nasprotniku, s katerim je na pesku izgubil leta 2010 na Challengerju. Po hitro osvojenem 1. nizu, je v drugem delu zgodaj prišel do brejka in ga ohranil do konca.

V odločilnem krogu kvalifikacij pa ga bo čakal dober test, koliko je trenutno vredna njegova igra na zelenici. Pomeril se bo z Denisom Kudlo, 135. igralcem sveta, kateremu je najljubša podlaga prav trava. 21-letnik, rojen v Kijevu, je pred dvema letoma izgubil v zadnjem kvalifikacijskem krogu, lani pa iz kvalifikacij prišel do 2. kroga glavnega dela Wimbledona.

 

Wimbledon
Kategorija: Grand Slam
Datum: 23.06.2014 - 06.07.2014
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: £ TBD
http://www.wimbledon.com/en_GB/index.html


2. krog(kvalifikacije):

Aljaz Bedene (Slovenia) beat Martin Alund (Argentina) 6-2 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete