Bedene se je zataknil v zadnjem krogu kvalifikacij OP ZDA!

22.08.2014
Aljaž Bedene je premostil dve oviri v kvalifikacijah OP ZDA, ki se začne v ponedeljek v New Yorku, zadnja stopnička pa je bila previsoka. Bolj natančno, premočan tekmec je bil Peter Gojowczyk iz Nemčije.

NEW YORK, ZDA - 25-letni Aljaž Bedene (133. na ATP) je obstal v zadnjem krogu kvalifikacij Odprtega prvenstva ZDA. Premagal ga je 9. nosilec kvalifikacij, 125. igralec sveta Peter Gojowczyk s 3-6, 6-4, 6-3.

Aljaž je v 1. nizu povedel z brejkom prednosti in s solidnim  serviranjem prednost  obdržal do  konca ter povedel z 1:0. Dosegel je več asov(5), zmagovitih udarcev, izkoristil edino brejk priložnost ter osvojil več točk. Oba sta bila predvsem dobra v  igri  na 2. servis. V drugem  delu je Nemcu uspel brejk v zadnji, 10. igri, v tretjem pa je strl Ljubljančana in mu zaprl pot v glavni del.

Servis je bil danes  glavno orožje, bolj pa je imel namazanega 25-letni Bavarec, ki je v zadnjem času nizal slabe rezultate, a ti danes niso imeli pomena. Nemec je že lani dokazal, da se na terenih Flushing Meadowsa dobro znajde, saj je iz kvalifikacij prišel do 2. kroga, pa še tam nudil močan odpor. Na takšen rezultat v 'velikem jabolku' bo moral Aljaž počakati vsaj eno leto, razen, če se mu posreči priti v glavni del kot srečnemu poražencu. Srečo je imel že pred kratkim na Wimbledonu, želimo mu jo tudi tokrat.

Ljubljančan sicer še nikoli v karieri ni preskočil 1. kroga na Grand Slamih.

 

US Open
Kategorija: Grand Slam
Kraj: New York, ZDA
Datum: 25.08.2014-07.09.2014
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $17,851,868
http://www.usopen.org/index.html3. krog (kvalifikacije):

9-Peter Gojowczyk (Germany) beat 17-Aljaz Bedene (Slovenia) 3-6 6-4 6-3

 

foto: images.google

pripravil: L.S. Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete