Berdych po 16 mesecih spet do naslova, tokrat v Rotterdamu!

16.02.2014
ROTTERDAM, NIZOZEMSKA - Češki tenisški igralec Tomaš Berdych, številka 7. na ATP lestvici, je zmagovalec ATP500 turnirja v Rotterdamu.

Tomaš Berdych je končno prekinil post brez osvojene lovorike. Po oktobru 2012 je spet zmagovalec ATP turnirja, saj je v rotterdamskem finalu zlahka premagal Marina Čiliča s 6-4, 6-2

Lani je češki igralec, ki spada v sam vrh svetovnega tenisa, izgubil tri finala, nikakor mu ni uspelo slaviti, čeprav je 15-krat prišel najmanj v četrtfinale (23 turnirjev). Ostal je edini iz TOP10 brez uspeha. Tokrat mu na turnirju ABN Amro World Tennis Tournament ni spodrsnilo. V svoji zbirki ima sedaj 9 pokalov iz 20 final. 

Pred Berdychom je od čeških tenisačev v Rotterdamu uspelo zmagati Radeku Štepaneku (2006). ''Neverjeten občutek. Dolgo časa sem čakal na ta trenutek, pravzaprav 16 mesecev. Zame je to kot nekakšen bonus, da sem slavil v Rotterdamu. Zadovoljen sem z igro v tem tednu, mislim, da je bil servis ključnega pomena pri tem uspehu''.

28-letni Berdych je dominiral v finalu. Na svojem servisu je dobil 76% točk, tekmo pa končal po 75 minutah. Hrvat danes ni imel nobenih možnosti, izgubil je peti medsebojni dvoboj od sedmih, tretjega od štirih na trdi podlagi. Nekaj možnosti se je Čiliču odprlo le v 2. igri prvega dela, ko si je priigral tri brejk priložnosti, pa so ostale neizkoriščene. 

Finalist iz sosednje države (Čilič) je igral 19. finale, ostaja pa pri desetih osvojenih lovorikah. Zadnjo je dvignil pred dvema tednoma v domačem Zagrebu, kjer je bil uspešen že štirikrat. 

 

ABN AMRO World Tennis Tournament
Kategorija: ATP World Tour 500
Datum: 10.02.2014 - 16.02.2014
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: € 1,369,305
http://www.abnamrowtt.com/


Finale:

3-Tomas Berdych (Czech Republic) beat Marin Cilic (Croatia) 6-4 6-2    

 

pripravil: L.S.

foto: abnamrowtt.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete