Blaž Kavčič in Grega Žemlja uspešna tudi v igri dvojic!

26.07.2011
Kot kaže bosta naša najboljša teniška igralca Blaž Kavčič in Grega Žemlja v prihodnosti namenjala nekaj časa tudi igri dvojic, potem ko sta pokazala dobro igro na dvoboju proti Italiji v Davisovem pokalu!

UMAG, HRVAŠKA - Blaž Kavčič ta teden nastopa na turnirju ATP 250 v Umagu, kjer še čaka na svoj prvi dvoboj med posamezniki. Za ogrevanje mu je kar prav prišel dvoboj v igri dvojic, kjer nastopa skupaj s Čehom Jaroslavom Pospišilom. V 1. krogu sta prepričljivo ugnala hrvaško navezo Dino Marcan/Marin Draganja s 6:1,6:1 v nizih!

Ob prilagajanju na okolje in treniranju servisa ter igre ob mreži, ni zanemarljiva tudi finančna plat sodelovanja na turnirju dvojic. Vsak par prejme že samo za nastop v 1. krogu 2.100 evrov(oba skupaj), z zmago pa sta si priigrala 3.600 evrov(vsak 1800) in 45 ATP točk za lestvico dvojic. Za primerjavo lahko vidimo, da se mora igralec na 30.000 evrov vrednem turnirju serije challenger uvrstiti v polfinale, da pride do podobnega zaslužka... .

 

 

RECANATI, ITALIJA - Grega Žemlja se je ta teden odločil igrati na 30.000 evrov vrednem challengerju, ki se igra na trdi podlagi v Italiji. Tudi on se je prijavil v igri dvojic in za partnerja si je izbral kar trenerja Davida Lenarja!

Naveza trener/igralec je bila v 1. krogu uspešna. Po težkem dvoboju sta premagala Francosko češko navezo Gregoire Burquier s 3:6,6:3,11:9 v nizih!

Seveda so tukaj nagrade bistveno nižje kot na ATP turnirjih. Samo za nastop prejme par 200 evrov(oba skupaj), z zmago pa sta si prislužila 400 evrov(vsak 200) in 15 ATP točk, za dnevnice bo!

 

 

foto : Marko Sivec

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete