Zgodovinski dosežek, kar 3 Slovenci med TOP 100!

06.08.2012
Na najnovejši ATP lestvici so danes 3 slovenski teniški igralci uvrščeni med 100 najboljših na svetu, kar je prvič v zgodovini slovenskega moškega tenisa, BRAVO!!!

Po Blažu Kavčiču in Aljažu Bedenetu je to sedaj končno uspelo tudi Gregi Žemlji, ki si je po svojem talentu in znanju to zaslužil že veliko prej, a nikakor ni zmogel konstantno dosegati rezultatov temu primerno.

Kar 5 Slovencev je prišlo do najvišje uvrstitve v karieri. Blaž Kavčič je s točkami (35) na Oi zadržal vodilno pozicijo med našimi (68.) in se prvič prebil med 70 najboljših, Aljaž Bedene je prvič prišel med 80 najboljših (79.), Grega Žemlja z zmago v Pekingu med TOP 100 (96.), Tomislav Ternar je pridobil 21 in je sedaj na 808. mestu in Sašo Bende (1316.) je napredoval za 150 mest!

Vsak teden močno napreduje tudi Blaž Rola, ki je z zmago v Bad Waltersdorfu pred tednom dni napredoval za 70 mest in je vse bližje svoji najboljši uvrstitvi pred 2 letoma (388.)!

Uvrstitve vseh Slovencev na ATP lestvici si poglejte tukaj :

TOP 10 je prišlo do spremembe le na 8. mestu, kjer je Srba Janka Tipsarevića zamenjal Argentinec Juan Martin del Potro, ki je osvojil bronasto medaljo na OI. Švicar Roger Federer je še malo povečal prednost pred Srbom Novakom Djokovićem na 2. mestu, Britanec Andy Murray pa se je približal Špancu Rafaelu Nadalu na 3. mestu!

Kljub 34 letom se Nemec Tommy Haas (25.) vse bolj bliža uvrstitvi med TOP 20. Do svoje karierne uvrstitve je prišel 24-letni Nizozemec Igor Sijsling (74.), ki se je prebil med TOP 100!

Celotno ATP lestvico si poglejte tukaj :

fedex

fedex

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete