Blaž Kavčič v Sydneyju "stresel" še Jarkka Nieminena!

07.01.2014
Kot kaže trenutna forma vodilnega slovenskega tenisača Blaža Kavčiča, so dobre priprave na začetek sezone obrodile sadove!

SYDNEY, AVSTRALIJA - 26-letni Blaž Kavčič (102. na ATP) je odlično igro iz kvalifikacij ATP turnirja v Sydneyju prenesel tudi v glavni del. Tokrat je bil njegova "žrtev" 39. igralec sveta, 32-letni Finec Jarkko Nieminen. Le 1 uro in 18 minut je potreboval Slovenec za prestižno zmago nad Fincem in s tem izenačil v medsebojnih dvobojih na 1:1. Na koncu je bilo 6:4, 6:3 v nizih! Bravo Blaž!!!

Da ta zmaga ni kar tako pove tudi podatek, da je Finec na tem turnirju slavil kot kvalifikant leta 2012 (v finalu premagal Benneteauja), leta 2009 pa je bil finalist (poraz proti Nalbandianu)!

Blaž je sicer v vsakem nizu enkrat izgubil svoj servis, a to se ni poznalo, saj je v 1. nizu 2 x in v 2. nizu 3 x odvzel servis nasprotniku. Skupno je osvojil 12 točk več od nasprotnika. Slovenec je dosegel 5 asov, dobro vračal servise nasprotnika, malo slabši pa je bil pri izkoristku 2. servisa.

»Predvsem sem zadovoljen z igro. Uvrstil sem se v drugi krog turnirja ATP, kar sicer ni nek velik uspeh. Sem pa zelo zadovoljen s počutjem in z igro, ki sem jo prikazal v zadnjih štirih dvobojih,« je sporočil iz Avstralije, kjer je že lani dosegel enega največjih uspehov v karieri, ko se je v Melbournu prebil v tretji krog Grand Slama.

Blaž Kavčič po vrsti izloča TOP100 igralce sveta v Sydneyu!

Blaž Kavčič po vrsti izloča TOP100 igralce sveta v Sydneyu!

Kavčiča čaka v 2. krogu zelo težka naloga, saj je njegov nasprotnik 21-letni Avstralec Bernard Tomic, ki je branilec naslova in ima bučno podporo domačih gledalcev. Slednji je v 1. krogu gladko opravil s 36. igralcem sveta Špancem Marcelom Granollersem (6:3, 6:0), a pustimo se presenetiti!

»Zavedam se, da imam za sabo uspešne priprave in da sem res kvalitetno treniral. Moja igra je trenutno na višjem nivoju, kar je rezultat dela. Dosegel sem štiri zmage zapored, nad kvalitetnimi igralci, kar me navdaja z optimizmom,« je dodal Blaž pred nadaljvenajem avstralske turneje.

Blaž Kavčič si je z uvrstitvijo v 2. krog priigral najmanj 32 ATP točk (20+12) in 7.860$. Najmanj 5 odigranih dvobojev pa mu bo zelo dobro prišlo kot ogrevanje pred nastopom na OP Avstralije, kjer je uvrščen neposredno v glavni del!

 

 

Apia International Sydney
Kategorija: ATP World Tour 250 / WTA Premier
Datum: 06.01.2014 -12.01.2014
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 452,670 / $ 710,000
http://www.apiainternational.com.au/


1. krog:

Blaz Kavcic (Slovenia) beat Jarkko Nieminen (Finland) 6-4 6-3
 

 

foto: zimbio.com

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete