Sydney: Kavčič zelo namučil branilca naslova Tomica!

08.01.2014
SYDNEY, AVSTRALIJA - Najboljši slovenski tenisač Blaž Kavčič gre lahko na OP Avstralije s polno mero samozavesti. Na ATP turnirju v Sydneyu je v 2. krogu je kar 2 uri grenil 'življenje' branilcu naslova Bernardu Tomicu.

Mladi Avstralec Bernard Tomic, eden najbolj perspektivnih tenisačev sveta, je v 2. krogu ATP turnirja v Sydneyu imel ogromno dela, da se je prebil v četrtfinale. Več kot 2 uri se mu je fantastično upiral 26-letni Blaž Kavčič, ki je klonil šele po treh nizih s 6-3, 4-6 in 6-4.

102. igralec sveta Kavčič, je v Sydneyu nanizal 4 zmage, ni veliko manjkalo, pa bi imel skalp tudi 52. s teniške lestvice ATP. Tomic je v uvodnem krogu gladko pospravil z višje uvrščenim Granollersom, tokrat pa je imel obilico dela.

Ljubljančan je na olimpijskih terenih pokazal, da se je odlično pripravil na novo teniško sezono. Na koncu je zadel celo več asov od Avstralca (9:8). V prvem nizu je domačin pred bučno podporo gledalcev izkoristil 1 žogico za brejk od 3, Blaž pa je v tem elementu ostal praznih rok. Avstralec je enostavno dobro serviral in po tej zaslugi tudi povedel v nizih, manjši padec pri njegovem začetnem udarcu pa je tehtnico že obrnil na stran slovenskega teniškega asa. Kavčič je v drugem delu v polje pospravil kar 86% prvih servisov, imel kontrolo nad igro, izkoristil edino žogico za brejk na obeh straneh ter dvoboj odpeljal v 3. niz, kjer se je boril za vsako točko. Tomicu je dokaj hitro uspel odvzem servisa (3-2), ki ga je uspel obdržati do konca in po 2 urah in 2 minutah je zaključil z drugo žogico za 'match'. 

Bernard Tomic je bil na koncu boljši nasprotnik, imel je večjo zbirko točk (97:86), boljši izkoristek obeh servisov in žogic za brejk, nikakor pa ni bil dominanten napram Blažu, ki se sedaj odpravlja v melbourne, kjer ga čaka branitev 3. kroga. Iz Sydneya odnaša 32 točk in 7,860 USD.

Blaž je po dvoboju na socialnem družabnem omrežju Twitter zapisal: "Danes nisem igral najbolje, a sem vseeno zadovoljen z igro v tem tednu. Čestitke Bernardu, ki je bil boljši. Srečno prijatelj"!

Pred tem pa se je Blaž zahvalil še Jeleni Dokič, ki je sporočila tv komentatorju v dvoboju proti Niemeinenu, da je Blaž Slovenec in ne Slovak!

"Bilo je zabavno slišati komentatorja, ki se je po televiziji opravičil, potem ko je dobil sms od Jelene Dokič, da sem Slovenec in ne Slovak. Hvala Jelena"!

 

Apia International Sydney
Kategorija: ATP World Tour 250 / WTA Premier
Datum: 06.01.2014 -12.01.2014
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 452,670 / $ 710,000
http://www.apiainternational.com.au/


2. krog:

Bernard Tomic (Australia) beat Blaz Kavcic (Slovenia) 6-3 4-6 6-4
 

 

foto: zimbio.com

pripravil: L.S.

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete