Blaž Rola po veliki drami v čakalnici za glavni del Roland Garrosa!

23.05.2014
PARIZ, FRANCIJA - Najboljši slovenski teniški igralec Blaž Rola je kot 4. nosilec izgubil odločilni krog kvalifikacij za vstop v glavni del OP Francije. Na igrišču št.10 je potekala izjemna drama, končala se je šele po 22 igrah tretjega niza.

Britanec James Ward (169. na ATP) je s 4-6, 6-4 in 12-10 dobil triler v zadnjem krogu kvalifikacij Roland Garrosa. Potem, ko je najboljšemu slovenskemu tenisaču uspelo ubraniti zaključno žogico pri 3-5 v 3. nizu in izenačiti, je kasneje v 14. igri sam zapravil dve, na koncu pa je po več kot 3 urah moral kloniti. 

Ptujčanu (94. na ATP) ostaja upanje, da se morda v glavni del uvrsti kot srečni poraženec kvalifikacij.

Vse od leta 2010 in OP ZDA se ni zgodilo, da bi bili brez predstavnika v glavnem delu turnirjev za Grand Slam. Od Wimbledona 2009, ko sta se Grega Žemlja in Luka Gregorc kot prva Slovenca sploh prebila med 128 najboljših na turnirjih velike četverice, so nas fantje zelo razvadili, Blaž Rola pa je v zadnjih mesecih tenisač, ki vleče slovenski voz. Januarja je sploh prvič igral na Grand Slamu, preskočil kvalifikacije in nas navdušil z igranjem v 2. krogu, njegova igra pa se skozi kariero vse bolj vzpenja. Tokrat mu je žal spodrsnilo, a napredek Ptujčana je iz mesece v mesec vse boj očiten.

James Ward je dobil triler z najboljšim slovenskim tenisačem in si priigral nastop v glavnem delu Roland Garrosa

James Ward je dobil triler z najboljšim slovenskim tenisačem in si priigral nastop v glavnem delu Roland Garrosa

3. krog kvalifikacij je bil en velik  triler, drama, ki se je končala po 101. minuti odločilnega niza, v katerem ni tajbrejka. Oba sta začela dvoboj z dvema izgubljenima servisnima igrama, v zaključku pa je slovenskemu asu uspel še tretji brejk in za Warda ni bilo povratka. V drugem delu je Britanec hitro ušel, z dobrim serviranjem pa Blažu ni dovolil vrnitve. Ohranil je čisto statistiko na začetnem udarcu. Prišel je 3. niz, v katerem je podobno kot v drugem, Otočan pobegnil v 7. igri...začela se je drama. Potrdil je brejk za 5-3, nato pa na Rolin servis imel zaključno žogico, ki je ni izkoristil, s tem pa težave Ptujčana še niso bile odpravljene. Potreboval je ribrejk in ga vpisal, ko je nasprotnik serviral za glavni del peščenega Grand Slama. Mrtvi tek se je lahko nadaljeval, v 14. igri pa je imel Blaž že dve žogici za slavje (40:15), pa se je Britanec rešil iz težke situacije, kasneje pa držal servis in uspel v 22. igri.

 

Roland Garros
Kategorija: Grand Slam
Kraj: Pariz, Francija
Datum: 25.05.2014 - 08.06.2014
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: € TBD
http://www.rolandgarros.com/en_FR/index.html


3. krog(kvalifikacije):

James Ward (Great Britain) beat Blaz Rola (Slovenia) 4-6 6-4 12-10

pripravil: L.S.

foto: facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete