Odlični Rola zdržal nalete Španca in gre v zadnji krog kvalifikacij Roland Garrosa!

22.05.2014
PARIZ, FRANCIJA - Prvo slovensko teniško ime Blaž Rola je imel veliko dela v 2. krogu kvalifikacij OP Francije, a je zdržal vse nalete Iniga Cervantesa. Za vstop v glavni del potrebuje le še eno zmago.

Blaž Rola je v zadnjem krogu kvalifikacij Roland Garrosa. 23-letni Ptujčan je imel ogromno dela s 24-letni španskim peščenim specialistom Inigom Cervantesom, ki mu je grozil vse do konca tajbrejka 2. niza, po izenačenju pa je najboljši slovenski tenisač nasprotnika spravil na kolena s končnim rezultatom 3-6, 7-6(5) in 6-2. Bravo Blaž!

Letos januarja je Rola prvič nastopil na turnirjih za Grand Slam, ko je v Melbournu preskočil kvalifikacije in izgubil šele v 2. krogu, tudi na debiju OP Francije pa mu gre odlično. Za sabo ima dve zmagi, za glavni del 94. igralec sveta potrebuje le še eno. Naj dopolnimo, na Wimbledonu bo odlični Slovenec že neposredno med 128 najboljšimi.

Blaž je ekspresno vzel začetni udarec šelen 518. igralcu sveta, a ranking ne odraža prave moči Španca. Videti je bilo, da bo imel dvoboj pod kontrolo, pa je Katalonec pokazal zobe. Igral je vse bolje in s petimi igrami zapored vzel 1. niz. V drugem delu je potekala borba na vse ali nič, vključno s tajbrejkom, v katerem je Španec vodil 5-4, pa nato po zaslugi odličnega Ptujčana izgubil naslednje tri žogice. Pred tem smo videli brejk na vsaki strani, toda to je bil ključni trenutek tekme. Po izenačenju na 1-1 v nizih je slovenski teniški as prevzel niti igre v svoje roke in deklasiral tekmeca. Ni mu več ponudil žogice za odvzem servisa, sam pa izkoristil 2 od 10 ter zasluženo odšel v odločilni krog kvalifikacij.

Tadeja Majerič je gladko izgubila 1. krog kvalifikacij OP Francije. Čehinja Šiniakova jo je odpravila s 6-2, 6-0

23-letna Štajerka je začela dvoboj s takjšnjim brejkom, več kot odlično za debi v Parizu, potem pa se je čisto izgubila. 168. igralka sveta iz Češke je nizala točko za točko, igro za igro in deklasirala Tadejo. Ne glede na to, da ima samo 18 let, je bila na terenu za razred boljša in zasluženo zmagala.

 

Roland Garros
Kategorija: Grand Slam
Kraj: Pariz, Francija
Datum: 25.05.2014 - 08.06.2014
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: € TBD
http://www.rolandgarros.com/en_FR/index.html


2. krog(kvalifikacije):

4-Blaz Rola (Slovenia) beat Inigo Cervantes (Spain) 3-6 7-6(5) 6-2

1.krog(kvalifikacije):

Katerina Siniakova (Czech republic) beat Tadeja Majeric (Slovenia) 6-2 6-0

 

pripravil: L.S.

foto: facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete