Bruselj: Caroline Wozniacki z odlično popotnico na Roland Garros!

21.05.2011
BRUSELJ, BELGIJA - Večer pred začetkom OP Francije, je vodilna teniška igralka sveta Caroline Wozniacki osvojila četrti naslov v letošnjem letu. Najboljša je bila na WTA premier turnirju v Bruslju in si še dodatno priigrala samozavest pred Roland Garrosom.

Caroline Wozniacki osvaja turnirje kot po tekočem traku, a največji test jo čaka naseldnjih 14 dni, ko bo poskušala prvič zmagati na turnirju za grand slam.

Kakorkoli, 1. igralka sveta se vseskozi sooča z očitki, da ne zaslluži vodilnega položaja, dokler ne bo osvojila turnirja velike četverice, zato bo njen nastop na rdečem pariškem pesku še toliko bolj na očeh javnosti.

Caro je danes na turnirju v Bruslju, ki je na sporedu prvič, v velikem finalu po treh nizih premagala Šuai Peng. Slednja je dobila prvi niz, na koncu pa morala priznati premoč Danki z 2-6, 6-3, 6-3.

Kitajka in Danka sta igralki, ki sta letos na turneji zmagali največkrat. Šuai Peng je gladko dobila prvi del finalnega obračuna, a maratonska 3. igra drugega niza je bila prelomna. Ta igra je imela kar 12 izenačenj, od tu naprej pa je bila Wozniackijeva vedno v vodstvu, ki ga ni izpustila vse do konca.

Caroline Wozniacki in Šuai Peng sta bili prvi finalistki novega turnirja v Bruslju

Caroline Wozniacki in Šuai Peng sta bili prvi finalistki novega turnirja v Bruslju

Skandinavka je letos že slavila na premier turnirjih v Dubaju, Indian Wellsu in Charlestonu, pri 20.letih pa ima v žepu že 16 lovorik (16-10). Kitajka je kljub porazu lahko zadovoljna z minulim tednom, saj je prvič v karieri igrala finale tako močnega turnirja. Vse to ni najboljši znak za Polono Hercog. Kitajka je namreč njena možna nasprotnica v 2. krogu Roland Garrosa.

Šuai Peng je v polfinalu izločila 3. na WTA lestvici Vero Zvonarjovo, kar je njena največja zmaga. Bolj natančno ponovitev. Kitajka je leta 2005 enkrat že premagala 3. igralko sveta, ki je bila takrat sedaj že kar nekaj časa 'upokojena' Anastasja Miškina.

 

Brussels Ladies Open 2011
Bruselj, BEL
16.05.2011-21.05.2011
Nagradni sklad: $618000
Podlaga: Pesek
Tip: WTAFinale:

(1) Caroline Wozniacki (DEN) d. (8) Peng Shuai (CHN) 26 63 63

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete