Wozniackijeva premagana v finalu domačega turnirja; Naslov v roke Angelique Kerber

15.04.2012
KOPENHAGEN, DANSKA - Nekdanja 1. igralka sveta Caroline Wozniacki je padla po 14. zmagah na domačem WTA turnirju v Kopenhagnu, kjer je branila dvakratni zaporedni naslov.

Tako kot na turnirju v Barceloni, sta finalistki WTA turnirja serije International v Kopenhagnu v polfinalu zlahka premagali svoji nasprotnici. Glavna favoritka za naslov Caroline Wozniacki, ki je bila tudi 1. nosilka e-Boks Opna in branilka lovorike, je Hrvatico Petro Martič izločila s 6-3, 6-2, še lažje pa je opravila s Srbkinjo Jeleno Janković Angelique Kerber (6-2, 6-1).

No, Wozniackijevi se je po 14 zaporednih zmagah na domačem turnirju z nagradnim skladom 220,000 USD zalomilo v tretjem finalu. S 6-4, 6-4 ji je dan pokvarila Nemka Angelique Kerber, sicer 2. nosilka letošnjega dogodka v tej skandinavski državi.

Turnir v Kopenhagnu je tako prvič dobil novo zmagovalko, saj ga prirejajo šele od leta 2010. Zanimivo je to, da Woznickijeva v vseh 14. nastopih nikoli ni igrala z višje uvrščeno kot 38., takoj ko je imela za nasprotnico boljšo tekmico, pa je izgubila. Nemka Angelique Kerber se namreč nahaja na 15. mestu WTA lestvice.

Caroline Wozniacki je izgubila finale pred domačimi gledalci. Premagala jo je Nemka Angelique Kerber

Caroline Wozniacki je izgubila finale pred domačimi gledalci. Premagala jo je Nemka Angelique Kerber

Finale je trajal 1 uro in 38 minut, v 1. nizu pa je Kerberjeva prišla do treh brejkov, enega več od domačinke. V drugem se je Nemka znašla v rezultatski krizi, saj je zapostajala 1-4, ne pa tudi v igralski. S petimi zaporednimi igrami na svoj konto je na super način končala dvoboj, najbolj pa ji je pomagala agresivna igra na drugi servis Danke, kjer ji je pustila le eno točko od šestih, tudi na prvega pa ji je pobrala več kot polovico možnih. Na koncu je bilo razmerje osvojenih točk močno na strani 23-letnice iz Bremna (76-58), ki je prvič premagala Danko v karieri (1-2). S tem se ji je tudi maščevala za zadnji poraz, ki ga je doživela na istem mestu lani v 2. krogu.

Kerberjeva do letošnjega leta (februar) ni uspela premagati TOP 10 igralke, od pariškega dvoranskega turnirja naprej pa ima v lasti že 4 zmage, vključno z današnjo. To je njena druga lovorika po Parizu 2012, Wozniackijeva pa ostaja pri 18.

 

e-Boks Open
Datum: April 9- 15, 2012
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $220,000
Podlaga: Trda
http://e-bokssonyericssonopen.dk/Finale:

(2) Angelique Kerber (GER) d. (1) Caroline Wozniacki (DEN) 64 64

Polfinale:

(1) Caroline Wozniacki (DEN) d. Petra Martic (CRO) 63 62
(2) Angelique Kerber (GER) d. (3) Jelena Jankovic (SRB) 62 61

 

pripravil: L.S.

foto: wtatour.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete