Wozniackijeva s polfinalno zmago med TOP 10!

03.11.2012
Sofija, Bolgarija – V soboto se je WTA turnir v Sofiji prevesil v zaključno fazo. Na sporedu sta bila namreč oba polfinalna obračuna, znani pa sta tudi že igralki, ki se bosta pomerili za naslov v bolgarski prestolnici.

Caroline Wozniacki, nekdanja številka ena ženske teniške lestvice, v Sofiji ruši vse pred seboj. V skupinskem delu je vknjižila tri zmage, izkazala pa se je tudi takrat, ko je bilo najbolj potrebno. V polfinalu je namreč brez večjih težav premagala Cvetano Pironkovo, z zmago pa si je Danka že zagotovila ponoven preboj med TOP 10 igralk na svetu!

Wozniackijeva je potek srečanja nadzirala od začetka do konca – prvi niz je dobila s 6:4, v drugem pa si je hitro nabrala odločilno prednost (5:0), v nadaljevanju pa je brez večjih težav le še potrdila zmago.

»Pironkova je na začetku igrala dobro, ni imela ničesar za izgubiti, poleg tega pa je igrala pred domačo publiko. Nikoli ni lahko igrati proti taki igralki. A hitro sem se prilagodila njeni igri in takoj mi je šlo bolje. Vesela sem, da sem se uvrstila v finale!« je dejala Wozniackijeva, ki se je tako po US Opnu znova uvrstila v elitno deseterico. Naslednji teden bo že njen 174. med 'elitno deseterico'. A tu se zgodba ne konča. Pred dansko lepotico je še veliki finale, njena nasprotnica pa bo vse prej kot lahek zalogaj. Na drugi strani mreže bo stala drugopostavljena Nadja Petrova, ki je v sobotnem polfinalu z odličnim servisom (dobila je vseh 15 iger na svoj servis, op. a.) premagala Italijanko Roberto Vinci. Srečanje je trajalo maratonske tri ure, končalo pa se je pri rezultatu 6:7, 6:1 in 6:4 v korist ruske igralke.

Nadja Petrova se je po maratonskem dvoboju z Vincijevo uvrstila v veliki finale Sofije

Nadja Petrova se je po maratonskem dvoboju z Vincijevo uvrstila v veliki finale Sofije

 

Qatar Airways Tournament Of Champions Sofia
Datum: Oktober 30 - November 4, 2012
Kategorija: International
Nagradni sklad: $750,000
Podlaga: Trda
http://sofia-tennis.bg/en/home


Polfinale:

(1) Caroline Wozniacki (DEN) d. (8/WC) Tsvetana Pironkova (BUL) 64 61
(2) Nadia Petrova (RUS) d. (4) Roberta Vinci (ITA) 67(8) 61 64

 

Pripravil: Žan Tavčar

Foto: sofia-tennis.bg
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete