Caroline, kraljica New Havna!

27.08.2011
NEW HAVEN, ZDA - 1. igralka sveta Caroline Wozniacki je še enkrat več zmagovalka WTA turnirja serije Premier v 'novem zatočišču'. Na poti do naslova je v 2. krogu izločila tudi Polono Hercog.

Danka je na zadnjih dveh teniških turnirjih v Torontu in Cincinnatiju pogrnila že na prvi oviri, a v New Havnu ji ni para. Zmagala je že na zadnjih treh turnirjih, danes pa je prišla do četrte zaporedne zvezdnice, potem ko je v velikem finalu s 6-4, 6-1 premagala Čehinjo Petro Četkovsko.

Slednja je do finala pospravila kar s tremi nosilkami, v glavni del pa se je uvrstila kot kvalifikantka. Najprej je izločila petopostavljeno A.Radwansko, nato 4. nosilko Marion Bartoli, v polfinalu pa reševala zaključne točke proti Kitajki Li Na. Za Čehinjo je izjemen teden, saj je prvič v karieri igrala v finalu.

Caroline Wozniacki ima za sabo že ogromno naslovov. Manjka ji le lovorika s turnirjev za grand slam. To priložnost bo imela že naseldnjih 14 dni, ko je na sporedu OP ZDA

Caroline Wozniacki ima za sabo že ogromno naslovov. Manjka ji le lovorika s turnirjev za grand slam. To priložnost bo imela že naseldnjih 14 dni, ko je na sporedu OP ZDA

Wozniackijeva je prva tenisačica v zadnjih deveih letih, ki je prišla do štirih zaporednih naslovov na enem turnirju. Nazadnje je to uspelo Venus Williams, ki je prav tako v New Havnu slavila v letih 1999-2002. Skandinavka ima sedaj razmerje v New Havnu odličnih 17-0. 21-letnica je s tem prišla tudi do več kot 10 milijonov, ki jih je zaslužila z nagradami na turnirjih, kar jo uvršča na 21. mesto. Vodilna v zaslužku je Amaričanka Serena Williams, ki ima na kontu več kot 33 mio USD.

 

New Haven Open at Yale
Kraj: New Haven, ZDA
Datum: Avgust 21 - 27, 2011
Kategorija: WTA Premier
Nagradni sklad: $618,000
Podlaga: Trda


Finale:

(1) Caroline Wozniacki (DEN) d. (Q) Petra Cetkovska (CZE) 64 61

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete