Cibulkova presenetila 4. igralko sveta Agnieszko Radwansko!

29.07.2013
25-letna Slovakinja Domnika Cibulkova je nekoliko presenetljiva zmagovalka Stanforda. V velikem finalu je ugnala favorizirano Poljakinjo Agnieszko Radwansko s 3-6, 6-4 in 6-4.

Poljakinja je v tekmo stopila bolje in si z dvema brejkoma zagotovila zmago v prvem nizu z 6-3. 25-letna Slovakinja pa se je v nadaljevanju vendarle nekoliko sprostila, zaigrale je bolje in v drugem nizu Radwanski ni dopustila niti ene priložnosti za odvzem servisa, medtem ko si je sama priigrala pet brejk žogic izkoristila je eno in drugi niz dobila s 6-4. V tretjem odločilnem nizu smo videli kar 5 odvzemov servisa, najprej je vse kazalo, da bo favorizirana Poljakinja v odločilnih trenutkih vendarle močnejša, saj je Radwanska povedla s 4-2. A Slovakinja se ni dala, dobila je 4. naslednje igre, medtem 2-krat odvzela servis nasprotnici in se na koncu presenetljivo veselila zmage s 6-4. 

Pred finalom je bila Cibulkova še brez zmage v medsebojnih obračunih, Radwanska jo je premagala 4-krat (4-0), v zadnjem srečanju letos v Sydneyju celo z dvema "kravatama" (6-0, 6-0). 

"Velika razlika med Sydneyom in danes je da sem uspela dobiti prvo igro. Ko sem jo dobila sem pogledala trenerja in si rekla: Tukaj sem, danes bom igrala dobro. Zmaga je zame velika stvar, saj še nikoli prej nisem premagala Age. Je res težka nasprotnica in morala sem si zaslužiti prav vsako točko na tekmi. Danes je bilo res težko, tako mentalno, kot tudi fizično in res sem vesela da mi je uspelo zmagati" je po zmagi dejala presrečna Slovakinja.

Povsem drugačno pa je bilo vzdušje pri 4. igralji sveta Agnieszki Radwanski: "Danes nisem igrala svojega najboljšega tenisa. Žogice sploh nisem čutila-to se mi je v bistu dogajalo že skozi celoten turnir. Naspotnica je danes odigrala res dobro, žogice je zadevala z izjemno močjo in zelo čisto. Borila sem se v tretjem nizu pa nisem izkoristila svoje priložnosti, ko sem povedla z brejkom prednosti, zato sem plačala svojo ceno."

To je za Dominiko Cibulkovo tretji naslov v ženski konckurenci, po tem ko je 2011 osvojila turnir v Moskvi in Carlsbad v letu 2012. Slovakinja je tako v Stanfordu prejela 125,00$ in 470 WTA točk, medtem ko je finalistka Agnieszka Radwanska zaslužila 68,000$ in pa 320 WTA točk. 

 

Bank of the West Classic
Datum: 22.07.2013 - 28.07.2013
Kategorija: WTA Premier
Nagradni sklad: $796,707
Podlaga: Trda
http://www.bankofthewestclassic.com/


Finale:

Dominika Cibulkova  (Slovakia) beat Agnieszka Radwanska (Poland) 3-6 6-4 6-4

 

Pripravil: Izidor Kolar

foto: wtatennis.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete