Samantha Stosur presenetljivo gladko do zmage v Carlsbadu!

05.08.2013
Avstralka Samantha Stosur je zmagovalka WTA turnirja v Carlsbadu. V finalu je presenetljivo gladko opravila s prvo nosilko turnirja Belorusinjo Viktorijo Azarenko s 6-2 in 6-3.

Po tem, ko je Avstralka prejšni teden v Stanfordu izpadla že v prvem nastopu proti Olgi Govorcovi, je sedaj presenetljivo osvojila Carlsbad, kjer sprva sploh ni nameravala nastopiti, a se je zaradi slabega nastopa v Stanfordu odločila, da potrebuje več tekem, tako da je na turnir prišla s povabilom organizatorja. 

V Carlsbadu je Stosurjeva rasla iz tekme v tekmo, najprej je v četrtfinalu presenetljivo ugnala 2. nosilko Poljakinjo Agnieszko Radwansko s 7-5 2-6 in 6-3, svojo najboljšo predstavo pa je prihranila prav za konec, ko je z gladko zmago presenetila Belorusinjo Viktorijo Azarenko. Pred finalom Stosurjeva še nikoli ni uspela premagati Azarenke, saj je Belorusinja dobila kar osem prejšnih dvobojev. V tokratnem dvoboju so odločile izkoriščene priložnosti v najpomembnejših trenutkih, Avstralka je izkoristila kar 4/5 brejk žogic, medtem ko je imela Belorusinja katastrofalen izkoristek saj je od 12-ih priložnosti za odvzem servisa nasprotnici izkoristila le eno. 

"Zelo sem srečna, da sem uspela pod pritiskom tako dobro odservirati. Skozi celotno leto nisem imela dobrih rezultatov in da mi je uspelo tu zmagati je izjemno, posebej po izpadu v prvem krogu prejšni teden. Iz dneva v dan sem igrala bolje in to so res dobri obeti pred zadnjim Grand Slamom v letošnji sezoni", je po zmagi dejala 29-letna Avstralka.

To je za Stosurjevo 4. WTA lovorika v njeni karieri, po tem ko je v letu 2009 osvojila Osako, 2010 Osako in 2011 svoj prvi grand slam v US Openu.

Samantha Stosur bo za zmago v Carlsbadu prejela 125.000$ in 470 WTA točk, njena nasptornica v finalu Viktorija Azarenka pa bo prejela 65.200$ in 320 WTA točk, s čimer se bo ponovno povzpela na 2. mesto WTA lestvice. Rezultati Carlsbad finale:

5-Samantha Stosur (Australia) beat 1-Victoria Azarenka (Belarus) 6-2 6-3


 

foto: wtatennis.com

Pripravil: Izidor Kolar

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete